Голубці з яловичого фаршу
(покроковий рецепт з фото)
Традиційне і улюблене багатьма блюдо російської кухні хочу запропонувати вам повторити на своїй кухні. Перед вами класний варіант, як приготувати голубці з яловичого фаршу. Рекомендую спробувати!
Я люблю голубці за те, що це ситне і повноцінне блюдо, яке чудово підійде на обід або вечерю для всієї родини. Ніжний томатний соус при бажанні ви можете доповнити і іншими овочами, які вам до смаку, щоб зробити соус більш насиченим. У фарш, до речі, можна покласти не тільки обсмажену цибулю, як в даному випадку, але і сирої. Обов'язково спробуйте, якщо ви ще готуєте голубці!
- Фарш із яловичини - 1 штука
- Капуста - 1 штука
- Цибулина - 2 штуки(+ 2 в соус)
- Мал - 1/2 склянки
- Помідор - 3-4 штук
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
- Сіль, перець, спеції, зелень - За смаком
1. Підготуйте велику каструлю, налийте туди воду, доведіть до кипіння. Опустіть в воду капусту на кілька хвилин.
2. Акуратно дістаньте її з води і ще гарячими знімайте по одному листочки. Грубі полосочки зріжте ножем. Якщо листя почнуть погано відходити, знову відправте капусту в воду.
3. Паралельно до напівготовності відваріть рис.
4. У мисочку з фаршем викладіть рис. Додайте сіль, перець, спеції за смаком.
5. Разом з м'ясом можна пропустити через м'ясорубку цибулю, але я віддаю перевагу попередньо обсмажити його. Все як слід перемішайте. Начинка готова.
6. Візьміть листочок капусти, викладіть на край начинку і акуратно загорніть.
7. Ось така краса!
8. Викладайте готові голубці у жароміцних форму з товстим дном.
9. Для приготування соусу обсмажте нарізаний півкільцями цибулю на рослинній олії. Вимийте помідори, зніміть шкірку і подрібніть в блендері.
10. Вилийте томатний сік на сковороду. Додайте сіль, спеції, зелень. Для більш інтенсивного кольору можна додати трішки томатної пасти.
11. Залийте голубці соусом, накрийте форму кришкою і відправте в духовку. Запікайте при температурі 170 градусів близько 1.5-2 годин (в залежності від того, яку готовність капусти ви віддаєте перевагу).