Глінтвейн в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Смачний зігріваючий напій чудово доповнить холодний осінній або зиязикай вечір. Набір спецій я використовувала класичний, але його можна урізноманітнити, фантазуйте!
Щоб приготувати смачний глінтвейн, потрібно спочатку вибрати вино. Зазвичай використовують напівсолодкі або напівсухі сорти вин, наприклад: Мерло, Каберне. Набір спецій можна урізноманітнити в залежності від особистих уподобань. Я використовувала класичний склад, тільки додала щіпку м'яти з мелісою. На мій смак вийшло дуже приємно і ніжно, пробуйте!
- Вино червоне - 700 мілілітрів
- Вода - 100 мілілітрів
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок
- Мускатний горіх - 1-2 Щепоток
- Імбир мелений - 1-2 Щепоток
- Гвоздика - 5-6 штук (бутони)
- Обкладинка - 1-2 штук (палички)
- М'ята, меліса - 0, 5 чайних ложки
Підготуйте вино і спеції, воду. Кількість спецій регулюйте за смаком, як і цукор. Якщо любите несолодкі напої, покладіть тільки 1 столову ложку.
В сотейник налейте 100 мл. Води. Додайте туди цукор і спеції. Доведіть до кипіння, дайте йому настоятися 10 хвилин.
Через 10 хвилин відцідити настій. Можна скористатися бинтом або марлею, складеної в декілька шарів.
Відвар влийте в вино, перемішайте і доведіть вино до 70 градусів. Кип'ятити не можна! Гарячий глінтвейн розливайте по склянках або гурткам, подавайте. Смачного!