Рецепт Глінтвейн в домашніх умовах фото

Глінтвейн в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Спеції, Прянощі, Приправи, Гвоздика
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На швидку руку, На святковий стіл, День народження, Новий рік, Різдво
Напої

Смачний зігріваючий напій чудово доповнить холодний осінній або зиязикай вечір. Набір спецій я використовувала класичний, але його можна урізноманітнити, фантазуйте!

Щоб приготувати смачний глінтвейн, потрібно спочатку вибрати вино. Зазвичай використовують напівсолодкі або напівсухі сорти вин, наприклад: Мерло, Каберне. Набір спецій можна урізноманітнити в залежності від особистих уподобань. Я використовувала класичний склад, тільки додала щіпку м'яти з мелісою. На мій смак вийшло дуже приємно і ніжно, пробуйте!

  • Вино червоне - 700 мілілітрів
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Цукор - 2-3 Ст. Ложок
  • Мускатний горіх - 1-2 Щепоток
  • Імбир мелений - 1-2 Щепоток
  • Гвоздика - 5-6 штук (бутони)
  • Обкладинка - 1-2 штук (палички)
  • М'ята, меліса - 0, 5 чайних ложки
глінтвейн в домашніх умовах - фото крок 1
Підготуйте вино і спеції, воду. Кількість спецій регулюйте за смаком, як і цукор. Якщо любите несолодкі напої, покладіть тільки 1 столову ложку.
глінтвейн в домашніх умовах - фото крок 2
В сотейник налейте 100 мл. Води. Додайте туди цукор і спеції. Доведіть до кипіння, дайте йому настоятися 10 хвилин.
глінтвейн в домашніх умовах - фото крок 3
Через 10 хвилин відцідити настій. Можна скористатися бинтом або марлею, складеної в декілька шарів.
глінтвейн в домашніх умовах - фото крок 4
Відвар влийте в вино, перемішайте і доведіть вино до 70 градусів. Кип'ятити не можна! Гарячий глінтвейн розливайте по склянках або гурткам, подавайте. Смачного!

Схожі рецепти