Рецепт Глінтвейн в домашніх умовах фото

Глінтвейн в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Спеції , Прянощі , Приправи , Гвоздика
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На швидку руку , На святковий стіл , День народження , Новий рік , Різдво
Напої , Алкогольні
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 30 хв.

Смачний зігріваючий напій чудово доповнить холодний осінній або зиязикай вечір. Набір спецій я використовувала класичний, але його можна урізноманітнити, фантазуйте!

Опис приготування:

Щоб приготувати смачний глінтвейн, потрібно спочатку вибрати вино. Зазвичай використовують напівсолодкі або напівсухі сорти вин, наприклад: Мерло, Каберне. Набір спецій можна урізноманітнити в залежності від особистих уподобань. Я використовувала класичний склад, тільки додала щіпку м'яти з мелісою. На мій смак вийшло дуже приємно і ніжно, пробуйте!

  • Вино червоне - 700 мілілітрів
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Цукор - 2-3 Ст. Ложок
  • Мускатний горіх - 1-2 Щепоток
  • Імбир мелений - 1-2 Щепоток
  • Гвоздика - 5-6 штук (бутони)
  • Обкладинка - 1-2 штук (палички)
  • М'ята, меліса - 0, 5 чайних ложки
глінтвейн в домашніх умовах - фото крок 1
Підготуйте вино і спеції, воду. Кількість спецій регулюйте за смаком, як і цукор. Якщо любите несолодкі напої, покладіть тільки 1 столову ложку.
глінтвейн в домашніх умовах - фото крок 2
В сотейник налейте 100 мл. Води. Додайте туди цукор і спеції. Доведіть до кипіння, дайте йому настоятися 10 хвилин.
глінтвейн в домашніх умовах - фото крок 3
Через 10 хвилин відцідити настій. Можна скористатися бинтом або марлею, складеної в декілька шарів.
глінтвейн в домашніх умовах - фото крок 4
Відвар влийте в вино, перемішайте і доведіть вино до 70 градусів. Кип'ятити не можна! Гарячий глінтвейн розливайте по склянках або гурткам, подавайте. Смачного!

Схожі рецепти