Гедза зі свининою
(покроковий рецепт з фото)
Унікальне японське блюдо за способом приготування нагадує щось середнє між чебуреками та пельменями. Має незвичайний екзотичний смак, властивий страв східної кухні.
Я покажу поетапно, як приготувати Гедз зі свининою. Необхідні цілком доступні продукти, серед яких виділяються соєвий соус з імбиром і червоним пекучим перцем. Отримане блюдо нагадує пельмені, які відрізняються від звичайних своєю начинкою. Приготовлені на сковороді, вони мають абсолютно оригінальний смак, рекомендуються як сімейної вечері або для зустрічі хороших друзів.
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Вода - 1 Склянка
- Оцет рисовий - 1 Ст. Ложка
- Свинина - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Масло рослинне - 6 Ст. Ложок
- Соєвий соус - За смаком
- Імбир - 1 Ст. Ложка
- Перець червоний мелений - За смаком
1. З борошном змішайте крохмаль і сіль. Покладіть у вигляді горочки, в центрі поглибте. Влийте в воду оцет, поступово додайте в борошно, отримаєте пластичне тісто. Сформуйте з тіста кулю і залиште його на деякий час. Натріть моркву, дрібно докладний цибулю. Почніть смажити.
2. Зробіть з м'яса фарш. Додайте його до моркви і цибулі і продовжуйте смажити. Всипте в готове м'ясо тертий імбир, трохи часнику, соєвий соус. Розкачайте тонко тісто. Видавіть кружечки.
3. Сформуйте нагадують вареники фігурки, загорнувши м'ясну начинку всередину.
4. Смажте Гедз на добре розігрітій сковороді. Розкладаючи, намагайтеся, щоб вони не заважали один одному.
5. Налийте в сковороду трохи гарячої води. Проваріть до її випарювання. Налийте в сковороду олію і підсмажте Гедз. Можна все ці процедури замінити фритюрі. Подаючи, приготуйте соєвий соус.