Гарбузовий суп з нутом
(покроковий рецепт з фото)
Цей ароматний суп відмінно наситить вас і підніме настрій своїм яскравим виглядом і неповторним смаком. Готується легко, але не дуже швидко. Блюдо для тих, хто постить і намагається правильно харчуватися.
Яскравий і ароматний суп як не можна краще підходить для холодної пори року. Вони, хто дотримується посту або намагається харчуватися корисно і правильно, напевно оцінять набір інгредієнтів, з яких приготовлений суп. Отже, перед вами рецепт, в якому розказано і показано, як приготувати гарбузовий суп з нутом. Готуємо!
- Гарбуз - 300-400 грам
- Гайка - 150 грам
- Морква - 1/2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Перець болгарський - 1/4 штуки
- Оливкова олія - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Базилік - 1-2 Щепоток (сушений)
- Зелень петрушки - 1-2 Щепоток
- Перець чорний мелений - 1 щіпка

Сухі зерна нуту замочити в холодній воді на ніч.

Потім ретельно промиємо нут, заливаємо холодною водою і варимо до готовності. Посолити горох практично в кінці варіння.

Підготуємо овочі. Гарбуз у мене очищена і заморожена. Очистимо цибулю, морква і часник.

Моркву натираємо на крупній тертці, цибуля і болгарський перець нарізаємо дрібними кубиками. Часник наріжемо якомога дрібніше.

Обсмажуємо на оливковій олії цибулю, морква і болгарський перець. Дуже зручно обсмажувати в тій же каструлі, в якій будемо готувати суп.

Коли овочі стануть м'якими, додамо часник і обсмажити 1-2 хвилини.

Додаємо до обсмаженою овочам сворення нут і гарбуз. І доливаємо води стільки, скільки вам хочеться, адже суп можна приготувати густим, а можна і пожиже.

Після того, як суп покипит хвилин 15, додамо за смаком сіль, базилік, петрушку і чорний перець. Варимо ще хвилини 3-4.

І ось суп готовий. Можна подрібнити його блендером в пюре, а можна подавати і в такому вигляді.