Гарбузове різотто
(покроковий рецепт з фото)
Різотто з морепродуктами або грибами - це два найпопулярніших види цієї страви. Сьогодні пропоную зробити інший варіант цього популярного гарячого блюда, як приготувати гарбузове різотто.
Використовуйте рис «Арбор», він спеціально призначений для різотто. Він забезпечить вам ідеальну консистенцію страви. Подавати різотто варто гарячим, можна прикрасити тертим сиром або зеленню. Для гарбузового різотто можна використовувати мускатну гарбуз або звичайну. Тут її потрібно заздалегідь підготувати в двох варіаціях: пюре і шматочками.
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 3-4 зубчиків
- Червоний перець - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Рис «Арбор» - 2 склянки
- Біле вино - 1 Склянка
- Бульйон курячий - 6 склянок
- Гарбузове пюре - 1 Склянка
- Гарбуз шматочками приготована - 340 грам
- Пармезан тертий - 3/4 склянки
- Зелень - За смаком
1. Наріжте невеликими кубиками цибулю і перець, измельчитечасник.
2. У сковороді розтопіть вершкове масло і додайте овочі, посоліть і обсмажуйте близько 3 хвилин.
3. Викладіть рис і перемішайте, обсмажуйте його 2-3 хвилини.
4. Підігрійте курячий бульйон і тримайте його на слабкому вогні.
5. Влийте вино до рису і пару половников бульйону, перемішайте і готуйте на слабкому вогні, не накриваючи кришкою, щоб википіла вся рідина.
6. Додайте готове гарбузове пюре і ще пару половников бульйону.
7. Коли рідина майже випарувалася, а якщо провести ложкою, то розділова смуга добре видна, влийте 1 Polovnik. Коли він википить, додайте бульйон.
8. Спробуйте рис на готовність, якщо він сируватий, додайте 0, 5 склянки окропу, викладіть в сковороду нарізану шматочками і приготовлену гарбуз.
9. Натріть на дрібній тертці сир і викладіть його в сковороду, посоліть і поперчіть за смаком, наріжте дрібно шавлія і викладіть його до рису.
10. Розкладіть різотто по тарілках і відразу подавайте до столу, можете прикрасити трохи сиром і шавлією.