Гарбузове булочки
(покроковий рецепт з фото)
Ці булочки моя дочка називає "сонечками", напевно через яскравого кольору, який надає їм гарбуз. Вони так смачно пахнуть, встояти просто неможливо. А які м'які… обов'язково спробуйте!
Для булочок знадобиться гарбузовий відвар і гарбузове пюре, саме на ньому вийде ніжне і гарне тісто. Так як сьогодні булочки у мене не солодкі, то я зробила заливку для булочок з масла, часнику молодого і петрушки. Давайте подивимося, як приготувати гарбузові булочки.
- Гарбуз - 150 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Борошно - 550 грам
- Яйце - 1 штука (плюс жовток для змазування булочок)
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
- Заливка - За смаком (масло рослинне, часник, петрушка, сіль)
Підготуйте продукти для булочок. Гарбуз вимийте, зніміть шкірку і видаліть внутрішній волокнистий край, щоб залишилася тільки щільна серединка.
Поріжте гарбуз на шматочки, залийте водою і варіть до м'якості. Частина води в процесі википає, це не страшно, головне, щоб залишилося 150 відкриває мл, відцідити його від гарбуза і дайте охолонути до 40 градусів.
В 150 мл теплого відвару розчиніть сухі дріжджі і цукор.
Додайте сіль, яйце, рослинне масло і гарбузове пюре. Пюре можна зробити декількома способами: блендером, товкачем або за допомогою терки.
Введіть просіяне борошно і замісити м'яке пластичне тісто.
Накрийте його харчовою плівкою і приберіть в тепло на 1, 5 годину.
Тісто підійшло, осадіть його руками. Борошно не варто використовувати, щоб тісто не липло до рук. Просто змастіть руки олією.
Розділити тісто 10-15 частин в залежності від бажаного розміру булочок. Розкладіть їх на пергаменті, залиште на 15-20 хвилин відпочити, змастіть жовтком.
Поки булочки відпочивають в теплі, можна приготувати заливку. Для цього не потрібні якісь пропорції, все залежить від вашого смаку. У невелику кількість масла покладіть роздавлений часник, зелень і сіль. Перемішайте - і заливка готова.
Випікайте булочки при 180 градусах хвилин 25-30, стежте за готовністю.
Гарячі булочки полийте заливкою, вона швидко вбереться і додасть їм казковий аромат! Дайте охолонути булочок у формі.
Пригощайтеся, гарбузове булочки готові!