Рецепт Гарбузове булочки фото

Гарбузове булочки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Овочі, Гарбуз
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, Для дітей, На природу, На сніданок
Випічка, Булочки

Ці булочки моя дочка називає "сонечками", напевно через яскравого кольору, який надає їм гарбуз. Вони так смачно пахнуть, встояти просто неможливо. А які м'які… обов'язково спробуйте!

Для булочок знадобиться гарбузовий відвар і гарбузове пюре, саме на ньому вийде ніжне і гарне тісто. Так як сьогодні булочки у мене не солодкі, то я зробила заливку для булочок з масла, часнику молодого і петрушки. Давайте подивимося, як приготувати гарбузові булочки.

  • Гарбуз - 150 грам
  • Вода - 200 мілілітрів
  • Борошно - 550 грам
  • Яйце - 1 штука (плюс жовток для змазування булочок)
  • Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 30 мілілітрів
  • Заливка - За смаком (масло рослинне, часник, петрушка, сіль)
гарбузове булочки - фото крок 1
Підготуйте продукти для булочок. Гарбуз вимийте, зніміть шкірку і видаліть внутрішній волокнистий край, щоб залишилася тільки щільна серединка.
гарбузове булочки - фото крок 2
Поріжте гарбуз на шматочки, залийте водою і варіть до м'якості. Частина води в процесі википає, це не страшно, головне, щоб залишилося 150 відкриває мл, відцідити його від гарбуза і дайте охолонути до 40 градусів.
гарбузове булочки - фото крок 3
В 150 мл теплого відвару розчиніть сухі дріжджі і цукор.
гарбузове булочки - фото крок 4
Додайте сіль, яйце, рослинне масло і гарбузове пюре. Пюре можна зробити декількома способами: блендером, товкачем або за допомогою терки.
гарбузове булочки - фото крок 5
Введіть просіяне борошно і замісити м'яке пластичне тісто.
гарбузове булочки - фото крок 6
Накрийте його харчовою плівкою і приберіть в тепло на 1, 5 годину.
гарбузове булочки - фото крок 7
Тісто підійшло, осадіть його руками. Борошно не варто використовувати, щоб тісто не липло до рук. Просто змастіть руки олією.
гарбузове булочки - фото крок 8
Розділити тісто 10-15 частин в залежності від бажаного розміру булочок. Розкладіть їх на пергаменті, залиште на 15-20 хвилин відпочити, змастіть жовтком.
гарбузове булочки - фото крок 9
Поки булочки відпочивають в теплі, можна приготувати заливку. Для цього не потрібні якісь пропорції, все залежить від вашого смаку. У невелику кількість масла покладіть роздавлений часник, зелень і сіль. Перемішайте - і заливка готова.
гарбузове булочки - фото крок 10
Випікайте булочки при 180 градусах хвилин 25-30, стежте за готовністю.
гарбузове булочки - фото крок 11
Гарячі булочки полийте заливкою, вона швидко вбереться і додасть їм казковий аромат! Дайте охолонути булочок у формі.
гарбузове булочки - фото крок 12
Пригощайтеся, гарбузове булочки готові!

Схожі рецепти