Рецепт Гарбуз з пшоном фото

Гарбуз з пшоном
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Крупи, Гарбуз, Пшоно і пшениця
Вегетаріанське харчування
На сніданок
Гарячі страви, Каші

Пропоную урізноманітнити повсякденний сніданок смачною кашею за рецептом, як приготувати гарбуз із пшоном. Поєднання цих продуктів подарує легке, корисне і вітамінне блюдо для дітей і дорослих.

Пшоняна крупа дуже недооцінена, хоча в ній містяться речовини, які допомагають виводити з організму жири. А в гарбузі міститься пектин, який покращує роботу кишечника і очищає організм від токсинів. Така каша буде не тільки смачним і корисним сніданком, а також згодиться для легкої вечері. За смаком до каші можна додати зелень, вершковий сир або зробити кашу солодкої (з варенням, медом або ягодами).

  • Вода - 3 склянки
  • Пшоняна крупа - 1 Склянка
  • Молоко - 1 Склянка
  • Гарбуз - 0, 5 кілограма
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
гарбуз з пшоном - фото крок 1
1. Насамперед мою і очищаю гарбуз від шкірки, нарізаю її невеликими шматочками і відправляю в каструлю, заливаю гарбуз склянкою води і ставлю її на вогонь, після закипання зменшуємо вогонь і варю до повної готовності.
гарбуз з пшоном - фото крок 2
2. Пшоно промиваю в холодній воді, перекладаю в каструлю, заливаю двома склянками води і відправляю на вогонь, відварюю кашу до повної готовності (близько 10 хвилин).
гарбуз з пшоном - фото крок 3
3. В окремій каструлі кип'ячу молоко і переливаю його до каші, солю до смаку і накриваю каструлю кришкою, залишаю кашу на столі на 10 хвилин.
гарбуз з пшоном - фото крок 4
4. З готової гарбуза роблю пюре, додаю вершкове масло, цукровий пісок. Змішую гарбузове пюре і кашу, залишаю на 15 хвилин.
гарбуз з пшоном - фото крок 5
5. Після настоювання подаю гарбуз з пшоном в гарячому вигляді, смачного!

Схожі рецепти