Гарбуз з пшоном
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную урізноманітнити повсякденний сніданок смачною кашею за рецептом, як приготувати гарбуз із пшоном. Поєднання цих продуктів подарує легке, корисне і вітамінне блюдо для дітей і дорослих.
Пшоняна крупа дуже недооцінена, хоча в ній містяться речовини, які допомагають виводити з організму жири. А в гарбузі міститься пектин, який покращує роботу кишечника і очищає організм від токсинів. Така каша буде не тільки смачним і корисним сніданком, а також згодиться для легкої вечері. За смаком до каші можна додати зелень, вершковий сир або зробити кашу солодкої (з варенням, медом або ягодами).
- Вода - 3 склянки
- Пшоняна крупа - 1 Склянка
- Молоко - 1 Склянка
- Гарбуз - 0, 5 кілограма
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
1. Насамперед мою і очищаю гарбуз від шкірки, нарізаю її невеликими шматочками і відправляю в каструлю, заливаю гарбуз склянкою води і ставлю її на вогонь, після закипання зменшуємо вогонь і варю до повної готовності.
2. Пшоно промиваю в холодній воді, перекладаю в каструлю, заливаю двома склянками води і відправляю на вогонь, відварюю кашу до повної готовності (близько 10 хвилин).
3. В окремій каструлі кип'ячу молоко і переливаю його до каші, солю до смаку і накриваю каструлю кришкою, залишаю кашу на столі на 10 хвилин.
4. З готової гарбуза роблю пюре, додаю вершкове масло, цукровий пісок. Змішую гарбузове пюре і кашу, залишаю на 15 хвилин.
5. Після настоювання подаю гарбуз з пшоном в гарячому вигляді, смачного!