Галушки на сметане
(покроковий рецепт з фото)
Просте, ситне і бюджетне блюдо. Рецептів приготування досить багато, я хочу запропонувати приготувати галушки на сметані.
Галушки є відварені шматочки тіста, які подають як самостійно, так і як доповнення до супів, м'яса або птиці. За бажанням можна обсмажити галушки з фаршем, грибами або будь-якими сезонними овочами. Рецепт досить простий, а набір інгредієнтів мінімальний. Неодмінно спробуйте!
- Вода - 100 мілілітрів
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 1-2 штук
- Борошно - 400 грам
Підготуйте всі інгредієнти.
У глибокій мисці з'єднайте воду, сіль, масло і яйце (у мене яйця невеликі, я взяла 2 штуки).
Додайте сметану.
Все перемішайте, додайте соду і частинами введіть борошно.
Замісити еластичне тісто, по консистенції приблизно як на пельмені.
Дайте тесту полежати приблизно 20 хвилин, а потім відріжте від нього шматок і розкачайте ковбаскою. Наріжте ковбаску на невеликі шматочки.
Потім кожен шматочок розрізати ножем ще на 2-3 частини, в залежності від бажаного розміру галушок.
Відваріть галушки в підсоленій воді протягом 5-7 хвилин, а потім відкиньте на сито.
Галушки на сметані готові, можна подавати до столу, а я хочу запропонувати вам їх трохи попередньо обсмажити.
Смачного!