Рецепт Фрикадельки в воке фото

Фрикадельки в воке
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Фарш
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Фрикадельки
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 40 хв.

Фрикадельки в воке готуються дуже просто і швидко, повірте, зробити їх не складніше ніж на звичайній сковороді. Такі фрикадельки відмінно поєднуються з будь-яким гарніром, його ви можете вибрати на свій смак.

Опис приготування:

Рецепт приготування фрикадельок в воке насправді не можна віднести до якоїсь конкретної кухні, адже щось він взяв від російської, а якісь його елементи запозичені з азіатської кухні. Це дійсно неймовірне блюдо, дуже насичене і ароматне, описати його смак парою слів просто неможливо, краще відразу його спробувати. А оскільки всі інгредієнти і сам спосіб приготування не так і складний, то зробити фрикадельки в воке в домашніх умовах ви зможете легко і швидко.

1) Перш ніж приступити до приготування фаршу і самих фрикадельок, слід замочити рис, тому заливаємо його окропом і залишаємо хвилин на 10 розбухати.

2) Поки рис розмокає, ми очищаємо ріпчасту цибулю і пропускаємо його через м'ясорубку або нарізаємо дрібно. Змішуємо цибулю з фаршем, додаємо замочений рис, сіль і чорний мелений перець, ретельно все перемішуємо. Формуємо з фаршу фрикадельки і викладаємо їх поки що на обробну дошку.

3) Тепер ми ставимо вок на вогонь і наливаємо в нього рослинне масло. Коли олія нагріється, викладаємо в вок тефтелі і обсмажуємо їх з усіх боків до золотистого кольору. Потім заливаємо тефтелі м'ясним бульйоном, накриваємо вок кришкою і тушкуємо все протягом 15 хвилин, за цей час тефтелі слід кілька разів перевернути.

4) З лайма ми знімаємо цедру і після закінчення 15 хвилин додаємо її разом з соком половинки лайма в вок до тефтелі, тушкуємо все ще хвилинку. Далі додаємо соус чилі, а через хвилину посипаємо блюдо меленим імбиром і вливаємо в вок устричний соус, даємо страві потомитися 5 хвилин.

5) В окремому посуді ми змішуємо кокосове молоко і крохмаль, потім вливаємо цю суміш в вок і перемішуємо все. Тепер блюдо слід тримати на вогні, помішуючи, поки соус не почне густіти, тобто 2-3 хвилини.

Ось тепер тефтелі повністю готові, вам залишається тільки придумати для цього чудового блюда гідний гарнір. Приємного всім апетиту!


  • Свинина - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Мал - 50 грам
  • Молоко кокосове - 150 мілілітрів
  • Бульйон м'ясний - 120 мілілітрів
  • Вапно - 1 штука
  • Соус устричний - 2 чайних ложки
  • Крохмаль картопляний - 1, 5 чайних ложки
  • Соус чилі - 1 Чайна ложка
  • Імбир мелений - 1 щіпка
  • Масло рослинне - 70 грам (для смаження)
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
Рецепт приготування фрикадельок в воке насправді не можна віднести до якоїсь конкретної кухні, адже щось він взяв від російської, а якісь його елементи запозичені з азіатської кухні. Це дійсно неймовірне блюдо, дуже насичене і ароматне, описати його смак парою слів просто неможливо, краще відразу його спробувати. А оскільки всі інгредієнти і сам спосіб приготування не так і складний, то зробити фрикадельки в воке в домашніх умовах ви зможете легко і швидко.

1) Перш ніж приступити до приготування фаршу і самих фрикадельок, слід замочити рис, тому заливаємо його окропом і залишаємо хвилин на 10 розбухати.

2) Поки рис розмокає, ми очищаємо ріпчасту цибулю і пропускаємо його через м'ясорубку або нарізаємо дрібно. Змішуємо цибулю з фаршем, додаємо замочений рис, сіль і чорний мелений перець, ретельно все перемішуємо. Формуємо з фаршу фрикадельки і викладаємо їх поки що на обробну дошку.

3) Тепер ми ставимо вок на вогонь і наливаємо в нього рослинне масло. Коли олія нагріється, викладаємо в вок тефтелі і обсмажуємо їх з усіх боків до золотистого кольору. Потім заливаємо тефтелі м'ясним бульйоном, накриваємо вок кришкою і тушкуємо все протягом 15 хвилин, за цей час тефтелі слід кілька разів перевернути.

4) З лайма ми знімаємо цедру і після закінчення 15 хвилин додаємо її разом з соком половинки лайма в вок до тефтелі, тушкуємо все ще хвилинку. Далі додаємо соус чилі, а через хвилину посипаємо блюдо меленим імбиром і вливаємо в вок устричний соус, даємо страві потомитися 5 хвилин.

5) В окремому посуді ми змішуємо кокосове молоко і крохмаль, потім вливаємо цю суміш в вок і перемішуємо все. Тепер блюдо слід тримати на вогні, помішуючи, поки соус не почне густіти, тобто 2-3 хвилини.

Ось тепер тефтелі повністю готові, вам залишається тільки придумати для цього чудового блюда гідний гарнір. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти