Фрикадельки в воке
(покроковий рецепт з фото)
Фрикадельки в воке готуються дуже просто і швидко, повірте, зробити їх не складніше ніж на звичайній сковороді. Такі фрикадельки відмінно поєднуються з будь-яким гарніром, його ви можете вибрати на свій смак.
Рецепт приготування фрикадельок в воке насправді не можна віднести до якоїсь конкретної кухні, адже щось він взяв від російської, а якісь його елементи запозичені з азіатської кухні. Це дійсно неймовірне блюдо, дуже насичене і ароматне, описати його смак парою слів просто неможливо, краще відразу його спробувати. А оскільки всі інгредієнти і сам спосіб приготування не так і складний, то зробити фрикадельки в воке в домашніх умовах ви зможете легко і швидко.
1) Перш ніж приступити до приготування фаршу і самих фрикадельок, слід замочити рис, тому заливаємо його окропом і залишаємо хвилин на 10 розбухати.
2) Поки рис розмокає, ми очищаємо ріпчасту цибулю і пропускаємо його через м'ясорубку або нарізаємо дрібно. Змішуємо цибулю з фаршем, додаємо замочений рис, сіль і чорний мелений перець, ретельно все перемішуємо. Формуємо з фаршу фрикадельки і викладаємо їх поки що на обробну дошку.
3) Тепер ми ставимо вок на вогонь і наливаємо в нього рослинне масло. Коли олія нагріється, викладаємо в вок тефтелі і обсмажуємо їх з усіх боків до золотистого кольору. Потім заливаємо тефтелі м'ясним бульйоном, накриваємо вок кришкою і тушкуємо все протягом 15 хвилин, за цей час тефтелі слід кілька разів перевернути.
4) З лайма ми знімаємо цедру і після закінчення 15 хвилин додаємо її разом з соком половинки лайма в вок до тефтелі, тушкуємо все ще хвилинку. Далі додаємо соус чилі, а через хвилину посипаємо блюдо меленим імбиром і вливаємо в вок устричний соус, даємо страві потомитися 5 хвилин.
5) В окремому посуді ми змішуємо кокосове молоко і крохмаль, потім вливаємо цю суміш в вок і перемішуємо все. Тепер блюдо слід тримати на вогні, помішуючи, поки соус не почне густіти, тобто 2-3 хвилини.
Ось тепер тефтелі повністю готові, вам залишається тільки придумати для цього чудового блюда гідний гарнір. Приємного всім апетиту!
- Свинина - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Мал - 50 грам
- Молоко кокосове - 150 мілілітрів
- Бульйон м'ясний - 120 мілілітрів
- Вапно - 1 штука
- Соус устричний - 2 чайних ложки
- Крохмаль картопляний - 1, 5 чайних ложки
- Соус чилі - 1 Чайна ложка
- Імбир мелений - 1 щіпка
- Масло рослинне - 70 грам (для смаження)
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
1) Перш ніж приступити до приготування фаршу і самих фрикадельок, слід замочити рис, тому заливаємо його окропом і залишаємо хвилин на 10 розбухати.
2) Поки рис розмокає, ми очищаємо ріпчасту цибулю і пропускаємо його через м'ясорубку або нарізаємо дрібно. Змішуємо цибулю з фаршем, додаємо замочений рис, сіль і чорний мелений перець, ретельно все перемішуємо. Формуємо з фаршу фрикадельки і викладаємо їх поки що на обробну дошку.
3) Тепер ми ставимо вок на вогонь і наливаємо в нього рослинне масло. Коли олія нагріється, викладаємо в вок тефтелі і обсмажуємо їх з усіх боків до золотистого кольору. Потім заливаємо тефтелі м'ясним бульйоном, накриваємо вок кришкою і тушкуємо все протягом 15 хвилин, за цей час тефтелі слід кілька разів перевернути.
4) З лайма ми знімаємо цедру і після закінчення 15 хвилин додаємо її разом з соком половинки лайма в вок до тефтелі, тушкуємо все ще хвилинку. Далі додаємо соус чилі, а через хвилину посипаємо блюдо меленим імбиром і вливаємо в вок устричний соус, даємо страві потомитися 5 хвилин.
5) В окремому посуді ми змішуємо кокосове молоко і крохмаль, потім вливаємо цю суміш в вок і перемішуємо все. Тепер блюдо слід тримати на вогні, помішуючи, поки соус не почне густіти, тобто 2-3 хвилини.
Ось тепер тефтелі повністю готові, вам залишається тільки придумати для цього чудового блюда гідний гарнір. Приємного всім апетиту!