Форель з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Форель - жирна рибка, дуже корисна і смачна, особливо свежепойманная. У мене чоловік рибалка, так що періодично готую її на особливий випадок. Люблю форель з рисом в вершках і з пряними спеціями.
Люблю форель за її ніжний смак. Незважаючи на те, що ця риба річкова, у неї абсолютно відсутня характерний запах прісних водойм. Сьогодні ділюся рецептом, як приготувати форель з рисом в вершках і спеціях. Подавайте таке блюдо з овочами і келихом білого вина.
- Мал - 1 Склянка
- Форель - 1 штука
- Вершки - 100 мілілітрів(10% жирності)
- Шавлія - 1 щіпка
- Паприка - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Розмарин - 1 щіпка
- Сушений солодкий перець - 1 Чайна ложка
- Бульйон рибний - 2 склянки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
Цибулю і часник почистіть і дрібно наріжте.
Далі обсмажте овочі на рослинному маслі до золотистого кольору.
Рис промийте і додайте до обсмажуванні. Прогрейте 2-3 хвилини, щоб він ввібрав ароматне масло.
Потім залийте бульйоном, доведіть до кипіння і залиште нудитися на повільному вогні.
Rиbu чистий, обробити на філе і наріжте на невеликі шматочки.
Коли рис буде вже практично готовий, бульйон майже випарується, додайте всі спеції і вершки. Протомитися ще пару хвилин.
Рибу посоліть і обсмажте 2 хвилини на рослинному маслі, попередньо посоливши.
Можна відразу змішати рибу з рисом і подавати як різотто або подати окремо рис і шматочки риби. Смачного!