Рецепт Філе тріски в духовці під сиром фото

Філе тріски в духовці під сиром
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Риба та морепродукти , Молочні продукти
Вагітним і годуючим
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 45 хв.

Ніжне філе риби під ароматною і золотистої сирної скоринкою нікого не залишить байдужим! Блюдо виходить нежирним, смачним, а запечена риба зберігає корисні властивості. Рекомендую рецепт всім!

Опис приготування:

Тріск - а дуже смачна і корисна риба. Вона не дуже жирна, але і не суха зовсім, як зламати. Її можна просто запекти без соусу або картоплі, вона все одно вийде дуже смачною. Єдина уязик: для приготування філе тріски в духовці під сиром намагайтеся вибрати хороший твердий сир (хоча з моцарелою теж дуже смачно виходить, спробуйте). Якщо у вас вдома виявляться помідори, можете сміливо їх додати, порізавши кільцями і уклавши поверх лука і риби.

  • Гарячкові файл - 500-700 грам
  • Цибуля - 2 штуки
  • Спеції - За смаком
  • Лимон - За смаком
  • Сир - 150 грам
філе тріски в духовці під сиром - фото крок 1
Філе риби промийте (необхідно розморозити, якщо риба була замороженою), відріжте плавці. Обсушити шматочки паперовими рушниками.
філе тріски в духовці під сиром - фото крок 2
Додати сіль rybku, поперчіть, бажано додати ще спецій для риби або прованських трав. Збризніть соком лимона (столової ложки вистачить).
філе тріски в духовці під сиром - фото крок 3
Цибуля поріжте кільцями. У форму для випікання спочатку покладіть цибулька одним шаром, потім рибу, потім зверху знову цибулька.
філе тріски в духовці під сиром - фото крок 4
Посипте рясно тертим сиром.
філе тріски в духовці під сиром - фото крок 5
Запікайте в розігрітій до 190-200 градусів духовці хвилин 30-35, до золотистого кольору.
філе тріски в духовці під сиром - фото крок 6
Подавати готове філе тріски в духовці під сиром можете порційно з листям салату або свіжими овочами. Гарнір з відвареної картоплі або рису теж підходить. Смачного!

Схожі рецепти