Філе тріски в духовці під сиром
(покроковий рецепт з фото)
Ніжне філе риби під ароматною і золотистої сирної скоринкою нікого не залишить байдужим! Блюдо виходить нежирним, смачним, а запечена риба зберігає корисні властивості. Рекомендую рецепт всім!
Тріск - а дуже смачна і корисна риба. Вона не дуже жирна, але і не суха зовсім, як зламати. Її можна просто запекти без соусу або картоплі, вона все одно вийде дуже смачною. Єдина уязик: для приготування філе тріски в духовці під сиром намагайтеся вибрати хороший твердий сир (хоча з моцарелою теж дуже смачно виходить, спробуйте). Якщо у вас вдома виявляться помідори, можете сміливо їх додати, порізавши кільцями і уклавши поверх лука і риби.
- Гарячкові файл - 500-700 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Спеції - За смаком
- Лимон - За смаком
- Сир - 150 грам
Філе риби промийте (необхідно розморозити, якщо риба була замороженою), відріжте плавці. Обсушити шматочки паперовими рушниками.
Додати сіль rybku, поперчіть, бажано додати ще спецій для риби або прованських трав. Збризніть соком лимона (столової ложки вистачить).
Цибуля поріжте кільцями. У форму для випікання спочатку покладіть цибулька одним шаром, потім рибу, потім зверху знову цибулька.
Посипте рясно тертим сиром.
Запікайте в розігрітій до 190-200 градусів духовці хвилин 30-35, до золотистого кольору.
Подавати готове філе тріски в духовці під сиром можете порційно з листям салату або свіжими овочами. Гарнір з відвареної картоплі або рису теж підходить. Смачного!