Куряче філе під сиром в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Звичайно, простий рецепт курячого філе під сиром в духовці - це справжня класика, кожна дівчина хоч раз готувала таку курочку, і у кожної господині є свої секрети. А я сьогодні поділюся своїми!
Це дуже простий рецепт, і зараз я вам розповім, як приготувати куряче філе під сиром в духовці! Як я і ОВОР, у всіх господинь є свої секрети. І мій - це додавання до соковитих помідорів борошна, яка перешкоджає надмірному виділенню соку. В результаті курка дійсно запікається, а не плаває в достатку бульйону і соку. Так що вона буде в меруц м'якої, але все ж рум'яної і соковитою, рекомендую!
- Куряче філе - 5-6 штук (можна замінити на грудки, бердишкі або ніжки - що у кого є в наявності)
- Помідори - 4 штуки
- Артишок - 3-4 штук
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Масло оливкове - 5 чайних ложок
- Спеції - 1 За смаком
- Сир твердий - 100 грам
- Зелень - 1 За смаком
1. Курячі філе розморозимо, промиємо і обсушити. Натираємо сіллю і поки що залишимо осторонь, а самі наріжемо артишоки і помідори середніми шматочками, додамо спеції, олія, борошно і цукор. Перемішаємо до однорідності.
2. А тепер просто викладаємо курку в форму, зверху вивалюємо нашу суміш і рівномірно її розподіляємо. Відправимо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.
3. Якщо цей час вже пройшло, а курка ще сирувата - нехай ще побуде в духовці. А ось коли вона вже майже готова - щедро посипаємо тертим сиром і запікаємо ще 10-15 хвилин, поки не з'явиться апетитна скоринка.
4. От і все! Подавайте гарячим з улюбленим гарніром!