Філе індички з грибами в духовці
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо індички має яскраво виражений смак, який комусь може подобатися, а кому-то - ні. Але з тим, що воно набагато корисніше курячого м'яса, навряд чи хто посперечається.
Для приготування страви найкраще брати куряче філе або м'ясо з стегна птиці, але попередньо видаліть шкірку. Гриби теж можна взяти на ваш вибір. Підійде глива або інший доступний вам гриб. Смачно буде з лісовими свіжими грибами. Їх потрібно перед обжаркой відварити.
- Філе індички - 700 грам
- Печериці - 150 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Рослинна олія - За смаком
- Спеції - За смаком
Для приготування такої страви як "філе індички з грибами в духовці" нам необхідно взяти філе. Його вимиємо і обсушити. М'якоть наріжемо на невеликі кубики.
Горщик зсередини змажемо рослинним маслом, щоб при запіканні м'ясо не пригоріло. Поділимо нарізане м'ясо на дві рівні частини. Першу частину помістимо в горщик. Посолити і поперчити за смаком.
На рослинному маслі обсмажити нарізані печериці з цибулею. У мене гриби заморожені. Я їх відразу з холодильника кинула на сковороду. Обсмажила, а після додала трохи нарізаного півкільцями цибулі. Погасила всі разом і вимкнула.
Обсмажені гриби викладіть в горщик.
Час, що залишився м'ясо посоліть і поперчіть, викладіть в горщик.
Горщик накрийте кришкою. Поставте в холодну духовку і включіть розігрів до 200-210 градусів. Запікайте м'ясо в горщику в духовці 40-50 хвилин. Перед подачею до м'яса додайте рубану зелень.