Рецепт Фермент з katиk фото

Фермент з katиk
(покроковий рецепт з фото)

Молочні продукти , Молоко
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На швидку руку
Напої
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 10 г. 0 хв.

Як правило, кращої закваскою на катик служить - вже готовий катик. Якщо ж у вас немає готового катика і ви готуєте з нуля, використовуйте для цих цілей сметану або кисле молоко.

Опис приготування:

До вашої уваги, кілька простих способів приготування закваски для катика в домашніх умовах. Зазвичай закваску беруть у тих, хто вже готував катик. Але якщо немає такої можливості, в якості закваски підійде сметана або кисле молоко. Пам'ятайте, настояний в теплі катик скисне, після цього його потрібно обов'язково дати йому загуснути, поставивши в холодне місце. Хай щастить!

  • Молоко - За смаком
  • Крем - За смаком
фермент з katиk - фото крок 1
Якщо немає закваски (готового катика) - готуємо катик з нуля. Витоплюємо молоко тривалий час (температура 90 градусів), обсяг повинен зменшитися на 30 % від початкового.
фермент з katиk - фото крок 2
Остудіть молоко і додайте закваску. Тепер закваскою може служити або старий"катик" , або сметана або кисле молоко. Посуд з молоком накрийте (не герметично) і укутайте в ковдру.
фермент з katиk - фото крок 3
Через 6-8 годин катик готовий! Ставимо його в холодне місце для загусання. Смачного!

Схожі рецепти