Рецепт Домашній майонез з вареним жовтком фото

Домашній майонез з вареним жовтком
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Яйця, Яєчний жовток
На швидку руку
Соуси

У цього майонезу приємна консистенція, він виходить густим, смачним і безпечним, адже в ньому тільки варені яйця і кип'ячене молоко.

Приготувати домашній майонез з жовтком дуже просто, головне, щоб всі необхідні інгредієнти були під рукою. Щоб майонез обов'язково вийшов, важливо - щоб всі продукти повинні бути однієї температури. Так само в цьому рецепті, як і в інших подібних, кількість масла можна додавати або збавляти, від цього залежить наскільки майонез буде густим. А якщо майонез спочатку вийшов густий, то просто розбавте його кип'яченою водою або молоком.

  • Молоко - 50 мілілітрів
  • Рослинна олія - 150 грам (і більше)
  • Жовток варений - 1 штука
  • Гірчичний - 0, 5 чайних ложки
  • Сік лимона - 0, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Цукор - 0, 5 чайних ложки
домашній майонез з вареним жовтком - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
домашній майонез з вареним жовтком - фото крок 2
До жовтка додайте гірчицю і розітріть все до однорідності.
домашній майонез з вареним жовтком - фото крок 3
Молоко і рослинне масло влийте в стакан блендера (вони повинні бути однієї температури). Додайте сюди ж сіль, цукор і лимонний сік. Притисніть погружной ніж до дня склянки і почніть збивати все на максимальних обертах (ніж можна відривати від дна тільки коли суміш стане помітно однорідної. Продовжіть збивати до повної однорідності.
домашній майонез з вареним жовтком - фото крок 4
Поступово додайте жовтки і збийте все до повного з'єднання всіх інгредієнтів. Майонез виходить досить густий і звичайно ж до смаку не зрівняється з магазинним. За бажанням можна додати будь-які добавки, такі як зелень і т.П.
домашній майонез з вареним жовтком - фото крок 5
Зберігати майонез необхідно в холодильнику, я сильно багато не роблю, адже завжди можна швидко приготувати нову і свіжу партію. Смачного!

Схожі рецепти