Домашній майонез з вареним жовтком
(покроковий рецепт з фото)
У цього майонезу приємна консистенція, він виходить густим, смачним і безпечним, адже в ньому тільки варені яйця і кип'ячене молоко.
Приготувати домашній майонез з жовтком дуже просто, головне, щоб всі необхідні інгредієнти були під рукою. Щоб майонез обов'язково вийшов, важливо - щоб всі продукти повинні бути однієї температури. Так само в цьому рецепті, як і в інших подібних, кількість масла можна додавати або збавляти, від цього залежить наскільки майонез буде густим. А якщо майонез спочатку вийшов густий, то просто розбавте його кип'яченою водою або молоком.
- Молоко - 50 мілілітрів
- Рослинна олія - 150 грам (і більше)
- Жовток варений - 1 штука
- Гірчичний - 0, 5 чайних ложки
- Сік лимона - 0, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
До жовтка додайте гірчицю і розітріть все до однорідності.
Молоко і рослинне масло влийте в стакан блендера (вони повинні бути однієї температури). Додайте сюди ж сіль, цукор і лимонний сік. Притисніть погружной ніж до дня склянки і почніть збивати все на максимальних обертах (ніж можна відривати від дна тільки коли суміш стане помітно однорідної. Продовжіть збивати до повної однорідності.
Поступово додайте жовтки і збийте все до повного з'єднання всіх інгредієнтів. Майонез виходить досить густий і звичайно ж до смаку не зрівняється з магазинним. За бажанням можна додати будь-які добавки, такі як зелень і т.П.
Зберігати майонез необхідно в холодильнику, я сильно багато не роблю, адже завжди можна швидко приготувати нову і свіжу партію. Смачного!