Домашній майонез на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас алергія на яйця, ви можете приготувати домашній майонез на молоці. Соус виходить досить густим, смачним і не таким калорійним. Готується просто і швидко.
Як приготувати домашній майонез з молока? Усе, що вам знадобиться - погружной блендер. З його допомогою ви легко зіб'є інгредієнти соусу в емульсію потрібної консистенції. Чим більше ви додасте рослинного масла, тим густіше у вас вийде соус.
- Молоко - 100 мілілітрів
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 200 мілілітрів
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 1/2 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1/8 чайних ложки (не обов'язково)

Підготуйте необхідні інгредієнти.

Молоко, гірчицю, лимонний сік збийте блендером до однорідності. Продовжуючи збивати, повільно вливайте олію тонкою цівкою.

Додайте сіль, цукор і перець. Блендер підійміть з дна склянки, перемішайте масу.

Готовий соус охолодіть, зберігайте в холодильнику протягом 1-2 доби в закритій ємності.