Рецепт Долма без м'яса фото

Долма без м'яса
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Азербайджанська кухня
Виноградне листя
Пісні страви
На обід, На вечерю, На полуденок
Гарячі страви

Є таке блюдо - долма без м'яса - відмінне доповнення до пісного меню. Нижче ви знайдете рецепт приготування долми без м'яса в домашніх умовах. Спробуйте!

Приготування долми без м'яса в домашніх умовах передбачає велику кількість овочів в рецепті. Після того, як ви наріжете їх, вам належить по черзі приготувати їх в сковороді, після чого загорнути в виноградне листя і приступити до приготування безпосередньо долми.

  • Листя винограду - 50-60 штук
  • Мал - 250 грам
  • Помідори - 2 штуки
  • Печериці - 200 грам
  • Волоський горіх - 100 грам
  • Кейбер - 1 Чайна ложка
  • Чорний перець - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Вода - 400-500 мілілітрів
  • Масло рослинне - 50 мілілітрів
долма без м'яса - фото крок 1
Виноградне листя замочуємо в окропі. Відрізаємо хвостики у листя.
долма без м'яса - фото крок 2
Цибуля чистий, моєму, дрібно шаткуємо.
долма без м'яса - фото крок 3
Гриби миємо в холодній воді, вирізаємо почорнілі ділянки і ріжемо на шматочки довільної форми.
долма без м'яса - фото крок 4
Ріжемо помідори тонкими часточками.
долма без м'яса - фото крок 5
Горіхи подрібнюємо будь-яким зручним способом.
долма без м'яса - фото крок 6
Промиваємо рис в холодній воді. Промиваємо ретельно, щоб вода була прозорою.
долма без м'яса - фото крок 7
Помідори на 15-20 секунд опускаємо в розігріту сковорідку і знімаємо з них шкіру.
долма без м'яса - фото крок 8
Готуємо начинку. На сковорідці смажимо цибулю протягом 3 хвилин, потім додаємо печериці, через 2 хвилини додаємо горіхи і помідори, ще через дві хвилини додаємо рису. Готуємо, поки весь сік не вбереться рис. Додаємо чабер, розмішуємо. Додаємо перцю, ще раз розмішуємо і знімаємо з вогню.
долма без м'яса - фото крок 9
Розкладаємо начинку по виноградним листям.
долма без м'яса - фото крок 10
Загортаємо листя навколо начинки.
долма без м'яса - фото крок 11
Долму укладаємо в сковорідку.
долма без м'яса - фото крок 12
Придавлюємо долму тарілкою, заливаємо кип'ячену воду з рослинним маслом. Тушкуємо протягом години.
долма без м'яса - фото крок 13
Готову долму можна подавати до столу зі сметаною або майонезом.

Схожі рецепти