Долма без м'яса
(покроковий рецепт з фото)
Є таке блюдо - долма без м'яса - відмінне доповнення до пісного меню. Нижче ви знайдете рецепт приготування долми без м'яса в домашніх умовах. Спробуйте!
Приготування долми без м'яса в домашніх умовах передбачає велику кількість овочів в рецепті. Після того, як ви наріжете їх, вам належить по черзі приготувати їх в сковороді, після чого загорнути в виноградне листя і приступити до приготування безпосередньо долми.
- Листя винограду - 50-60 штук
- Мал - 250 грам
- Помідори - 2 штуки
- Печериці - 200 грам
- Волоський горіх - 100 грам
- Кейбер - 1 Чайна ложка
- Чорний перець - За смаком
- Сіль - За смаком
- Вода - 400-500 мілілітрів
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
Виноградне листя замочуємо в окропі. Відрізаємо хвостики у листя.
Цибуля чистий, моєму, дрібно шаткуємо.
Гриби миємо в холодній воді, вирізаємо почорнілі ділянки і ріжемо на шматочки довільної форми.
Ріжемо помідори тонкими часточками.
Горіхи подрібнюємо будь-яким зручним способом.
Промиваємо рис в холодній воді. Промиваємо ретельно, щоб вода була прозорою.
Помідори на 15-20 секунд опускаємо в розігріту сковорідку і знімаємо з них шкіру.
Готуємо начинку. На сковорідці смажимо цибулю протягом 3 хвилин, потім додаємо печериці, через 2 хвилини додаємо горіхи і помідори, ще через дві хвилини додаємо рису. Готуємо, поки весь сік не вбереться рис. Додаємо чабер, розмішуємо. Додаємо перцю, ще раз розмішуємо і знімаємо з вогню.
Розкладаємо начинку по виноградним листям.
Загортаємо листя навколо начинки.
Долму укладаємо в сковорідку.
Придавлюємо долму тарілкою, заливаємо кип'ячену воду з рослинним маслом. Тушкуємо протягом години.
Готову долму можна подавати до столу зі сметаною або майонезом.