Дієтичні чебуреки
(покроковий рецепт з фото)
Чебуреки люблять багато, але частіше відмовляють собі в цьому задоволенні, так як це блюдо дуже жирне і калорійне. Як альтернативу, пропоную приготувати дієтичні чебуреки.
Різниця в смаку буде практично непомітна. Чебуреки виходять соковиті, ароматні і дуже смачні! Для того, щоб вони вийшли максимально дієтичними, будемо використовувати тільки нежирне куряче м'ясо, а смажити чебуреки на антипригарной сковороді без краплі олії. Таке блюдо не тільки прекрасно вгамує голод, але і вийде низькокалорійним.
- Борошно - 1, 5-2 склянки
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
- Яйце - 1 штука
- Горілка - 1 Чайна ложка
- Вода - 120 мілілітрів (окріп)
- Куряче філе - 300 грам (грудка)
- Цибуля - 300 грам
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Насипте в глибоку миску 4 ст. Ложки борошна, додайте 0, 5 немає. Ложки солі і масло.
Додайте окріп і швидко перемішайте.
Дайте трохи охолонути, потім додайте яйце, горілку і склянка борошна.
Замісити тісто, в процесі якщо необхідно додаючи ще невелика кількість борошна. Готове тісто не повинно липнути до рук. Зберіть його в кулю, загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на 1 час.
Для начинки перейдіть м'ясо через м'ясорубку, додайте дрібно нарізану цибулю, подрібнену зелень, сіль і спеції за смаком. Для соковитості влийте приблизно 30 мл. Холодної води.
Ретельно перемішайте. Начинка готова.
Розділити тісто 10-12 частин.
Обваляйте кожен шматочок у борошні і розкачати у формі кола, товщиною приблизно 2 мм. Ближче до одного краю покладіть близько 1-1, 5 ст. Ложки начинки.
Накрийте начинку другим краєм, з'єднайте краї і пройдіться вилочкою.
Добре розігрійте суху сковороду і по черзі викладайте на неї вийшли чебуреки. Обсмажуйте їх на невеликому вогні.
Як тільки підрум'яниться одна сторона, переверніть і підрум'яньте другу.
За бажанням готові чебуреки змащуємо вершковим маслом.
Чебуреки виходять соковиті, тісто тонке, з хрусткою скоринкою.
Смачного!