Десерт «плавучий острів»
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт цього десерту я привезла з Франції та з задоволенням поділюся їм з Вами. Ніжний повітряний "острів", який плаває в вершковому "море" з ниточками карамелі. Звучить смачно? тоді приступайте.
Прочитайте вишуканий рецепт високої французької кухні, який розповість як приготувати "плавучий острів" всього з трьох яєць і 0, 5 літра молока. Звучить дійсно смішно і це ніякий не омлет. Така техніка приготування десерту на вигляд дуже складна. Але як кажуть, Великі очі у страху. Не бійтеся експериментувати. Спробуйте приготувати такий десерт у себе вдома і будьте впевнені, ваші ризики увінчаються успіхом. І через кілька хвилин ви себе порадуєте найніжнішим десертом з самого Провансу.
- Яйця - 3 штуки (жовтки знадобляться нам для крему, а білки - для меренги)
- Молоко - 480 мілілітрів(180 мл для крему, 200 мл для меренги)
- Цукор - 185 грам(40 г для крему, 45 г для меренги і 100 г для карамелі)
- Вода - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
Першим етапом приготуйте карамель. Для цього в сковороді змішайте цукор і воду. Доведіть суміш до кипіння і готуйте до отримання бурштинового кольору карамелі. Після чого вимкніть газ і помістіть сковороду в ємність з холодною водою, для того, щоб карамель була гіркою.
Збийте яєчні жовтки, поступово додаючи 40 г пісочний, до світло-жовтого і пишною маси. Нагрійте 180 мл молока і влийте до жовтків енергійно перемішуючи, щоб яйце не згорнулося.
Білки збийте з дрібкою солі до стійких піків, поступово додаючи 45 г пісочний.
Нагрійте молоко в невеликій ємності, але не кип'ятіть. У гаряче молоко відправляйте сфорязикні ложкою кульки зі збитих білків. Тримайте кульки білків в молоці 3 хвилини і діставайте.
У десертну тарілку налийте трохи крему, помістіть в них пару охололи кульок з білків і полийте карамеллю. Приємного чаювання!