Чорничний соус
(покроковий рецепт з фото)
Якщо хочете приготувати якийсь незвичайний, екзотичний соус до м'яса або іншому блюду - спробуйте чорничний соус, який відмінно поєднується з несолодкими стравами.
Чорничний соус готується не дуже просто, але результат того вартий.
Насамперед беремо каструльку, кладемо туди наші ягоди, дрібно-дрібно нарізану (можна кухонним комбайном) цибуля, заливаємо водою і варимо близько 30 хвилин. Знімаємо з вогню, протираємо отриману масу через сито, щоб прибрати шкурки, насіння та інші непотрібності.
Виливаємо отримане пюре в каструлю, додаємо туди цукор, сіль, спеції і яблучний оцет. Варимо на середньому вогні до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо ще хвилин 20, помішуючи.
Беремо стерилізовані банки, заливаємо в них соус, закриваємо і стерилізуємо в водяній бані близько 30 хвилин. Потім перевертаємо баночки догори дном, даємо постояти так ще хвилин 30. Усе, соус готовий до зберігання і вживання!
За особистим відчуттям, соус найкраще підходить до м'ясних страв - відбивних, стейкам, шашлику. Здорово поєднується з м'ясом птиці.
- Чорниця - 1, 7 кілограма
- Ріпчаста цибуля - 500 грам
- Цукор - 500 грам
- Вода - 500 мілілітрів
- Яблучний оцет - 300 мілілітрів
- Сіль - 2 чайних ложки
- Мелена гвоздика - 1 Чайна ложка
- Мелена кориця - 1 Чайна ложка
- Мелений чорний перець - 1 Чайна ложка
Насамперед беремо каструльку, кладемо туди наші ягоди, дрібно-дрібно нарізану (можна кухонним комбайном) цибуля, заливаємо водою і варимо близько 30 хвилин. Знімаємо з вогню, протираємо отриману масу через сито, щоб прибрати шкурки, насіння та інші непотрібності.
Виливаємо отримане пюре в каструлю, додаємо туди цукор, сіль, спеції і яблучний оцет. Варимо на середньому вогні до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо ще хвилин 20, помішуючи.
Беремо стерилізовані банки, заливаємо в них соус, закриваємо і стерилізуємо в водяній бані близько 30 хвилин. Потім перевертаємо баночки догори дном, даємо постояти так ще хвилин 30. Усе, соус готовий до зберігання і вживання!
За особистим відчуттям, соус найкраще підходить до м'ясних страв - відбивних, стейкам, шашлику. Здорово поєднується з м'ясом птиці.