Рецепт Чорничний соус фото

Чорничний соус
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Ягоди , Чорниця
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
Для дітей , На швидку руку , Десерт
Соуси , Для птахів , До м'яса , До риби
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо хочете приготувати якийсь незвичайний, екзотичний соус до м'яса або іншому блюду - спробуйте чорничний соус, який відмінно поєднується з несолодкими стравами.

Опис приготування:

Чорничний соус готується не дуже просто, але результат того вартий.

Насамперед беремо каструльку, кладемо туди наші ягоди, дрібно-дрібно нарізану (можна кухонним комбайном) цибуля, заливаємо водою і варимо близько 30 хвилин. Знімаємо з вогню, протираємо отриману масу через сито, щоб прибрати шкурки, насіння та інші непотрібності.

Виливаємо отримане пюре в каструлю, додаємо туди цукор, сіль, спеції і яблучний оцет. Варимо на середньому вогні до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо ще хвилин 20, помішуючи.

Беремо стерилізовані банки, заливаємо в них соус, закриваємо і стерилізуємо в водяній бані близько 30 хвилин. Потім перевертаємо баночки догори дном, даємо постояти так ще хвилин 30. Усе, соус готовий до зберігання і вживання!

За особистим відчуттям, соус найкраще підходить до м'ясних страв - відбивних, стейкам, шашлику. Здорово поєднується з м'ясом птиці.


  • Чорниця - 1, 7 кілограма
  • Ріпчаста цибуля - 500 грам
  • Цукор - 500 грам
  • Вода - 500 мілілітрів
  • Яблучний оцет - 300 мілілітрів
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Мелена гвоздика - 1 Чайна ложка
  • Мелена кориця - 1 Чайна ложка
  • Мелений чорний перець - 1 Чайна ложка
Чорничний соус готується не дуже просто, але результат того вартий.

Насамперед беремо каструльку, кладемо туди наші ягоди, дрібно-дрібно нарізану (можна кухонним комбайном) цибуля, заливаємо водою і варимо близько 30 хвилин. Знімаємо з вогню, протираємо отриману масу через сито, щоб прибрати шкурки, насіння та інші непотрібності.

Виливаємо отримане пюре в каструлю, додаємо туди цукор, сіль, спеції і яблучний оцет. Варимо на середньому вогні до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо ще хвилин 20, помішуючи.

Беремо стерилізовані банки, заливаємо в них соус, закриваємо і стерилізуємо в водяній бані близько 30 хвилин. Потім перевертаємо баночки догори дном, даємо постояти так ще хвилин 30. Усе, соус готовий до зберігання і вживання!

За особистим відчуттям, соус найкраще підходить до м'ясних страв - відбивних, стейкам, шашлику. Здорово поєднується з м'ясом птиці.

Схожі рецепти