Рецепт Чорничний соус фото

Чорничний соус
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Ягоди, Чорниця
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
Для дітей, На швидку руку, Десерт
Соуси, До м'яса, До риби

Якщо хочете приготувати якийсь незвичайний, екзотичний соус до м'яса або іншому блюду - спробуйте чорничний соус, який відмінно поєднується з несолодкими стравами.

Чорничний соус готується не дуже просто, але результат того вартий.

Насамперед беремо каструльку, кладемо туди наші ягоди, дрібно-дрібно нарізану (можна кухонним комбайном) цибуля, заливаємо водою і варимо близько 30 хвилин. Знімаємо з вогню, протираємо отриману масу через сито, щоб прибрати шкурки, насіння та інші непотрібності.

Виливаємо отримане пюре в каструлю, додаємо туди цукор, сіль, спеції і яблучний оцет. Варимо на середньому вогні до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо ще хвилин 20, помішуючи.

Беремо стерилізовані банки, заливаємо в них соус, закриваємо і стерилізуємо в водяній бані близько 30 хвилин. Потім перевертаємо баночки догори дном, даємо постояти так ще хвилин 30. Усе, соус готовий до зберігання і вживання!

За особистим відчуттям, соус найкраще підходить до м'ясних страв - відбивних, стейкам, шашлику. Здорово поєднується з м'ясом птиці.


  • Чорниця - 1, 7 кілограма
  • Ріпчаста цибуля - 500 грам
  • Цукор - 500 грам
  • Вода - 500 мілілітрів
  • Яблучний оцет - 300 мілілітрів
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Мелена гвоздика - 1 Чайна ложка
  • Мелена кориця - 1 Чайна ложка
  • Мелений чорний перець - 1 Чайна ложка
Чорничний соус готується не дуже просто, але результат того вартий.

Насамперед беремо каструльку, кладемо туди наші ягоди, дрібно-дрібно нарізану (можна кухонним комбайном) цибуля, заливаємо водою і варимо близько 30 хвилин. Знімаємо з вогню, протираємо отриману масу через сито, щоб прибрати шкурки, насіння та інші непотрібності.

Виливаємо отримане пюре в каструлю, додаємо туди цукор, сіль, спеції і яблучний оцет. Варимо на середньому вогні до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо ще хвилин 20, помішуючи.

Беремо стерилізовані банки, заливаємо в них соус, закриваємо і стерилізуємо в водяній бані близько 30 хвилин. Потім перевертаємо баночки догори дном, даємо постояти так ще хвилин 30. Усе, соус готовий до зберігання і вживання!

За особистим відчуттям, соус найкраще підходить до м'ясних страв - відбивних, стейкам, шашлику. Здорово поєднується з м'ясом птиці.

Схожі рецепти