Чимча
(покроковий рецепт з фото)
Ця гостра закуска з квашеної пекінської капусти дуже популярна в Кореї, Китаї. Любителі гострих страв напевно оцінять смак цієї страви. Рецептів приготування безліч, уявляю один з них.
Гостра закуска з квашеної пекінської капусти дуже популярна і в Кореї, і в Китаї. Без неї не обходиться практично жодне застілля. Ну і зрозуміло, що в кожному регіоні, у кожної господині свій рецепт приготування чімчі. Якщо ви любитель гострих страв, пропоную вам приготувати чімчі за цим рецептом. Нічого складного, в рецепті все детально описано і показано на фото. Ви впораєтеся і все буде смачно і гостро!
Дивіться, як приготувати чімчу.
- Пекінська капуста - 1-1, 2 кілограма
- Сіль - 3, 5 Ст. Ложки
- Часник - 3-4 зубчиків
- Dajkon - 60-70 грам
- Імбир свіжий - 1 скибочку(2 см)
- Зелена цибуля - 50 грам
- Болгарський перець - 3-4 штук (середнього розміру)
- Гострий перець - 2-3 штук
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Коріандр мелений - 1-2 чайних ложок (за смаком)
- Вода - 1, 5 L
- Рибний соус - 1 Чайна ложка (якщо є)
Знімаємо з капусти верхні зіпсовані листя, саму капусту промиваємо і розрізаємо на 4 частини.
Викладаємо капусту в глибоку миску і заливаємо розсолом - з 1.5 літра води 3 столових ложки солі. І ставимо під гніт на два дні в тепле місце. Гніт повинен добре придавити капусту.
Зливаємо розсіл і ретельно промиваємо кожен капустяний лист. Потім викладаємо в друшляк, нехай стече вся вода.
Підготуємо продукти для приправи. Її можна зробити заздалегідь і потримати в холодильнику.
Дайкон нарізаємо тонкою соломкою, а можна натерти на крупній тертці.
Очистимо і дрібно нарізаємо часник. Наріжемо зелена цибуля і подрібнити імбир.
Видаляємо насіння у болгарського перцю. І подрібнюємо болгарський і гострий перець в блендері практично до стану пюре.
Змішаємо пюре з перцю, підготовлені дайкон, імбир і зелений лук. Додамо по чайній ложі солі, цукру і мелений коріандр. Якщо є рибний соус, додамо і його.
У підсумку виходить ось така приправа. Нехай вона постоїть не менш години, а потім можете спробувати і додати за смаком солі або цукру, часнику або гострого перцю.
Беремо четвертинку капусти і починаємо промащувати кожен листочок приправою.
Укладаємо всю капусту в банку, добре утрамбовуючи. Чи не заповнюємо банки до самого верху! ! Капуста кваситиметься, і з банки може виливатися сік. Ставимо в тепле місце на час від 3 до 7 днів. Час закваски залежить від температури.
Заквашену капусту тримаємо в холодильнику. На стіл подаємо, розрізавши на шматочки.