Червоний імбир
(покроковий рецепт з фото)
Імбир - засіб якщо не чарівне, то дивно універсальне - це і прянощі, і медицина, і чудовий антисептик. Навіть його переклад з санскриту звучить саме так: універсальний.
Найбільша кількість корисних властивостей знаходиться в свіжому корені імбиру. Сухий імбир кілька втрачає свої якості, а ось маринований, на жаль, практично позбавлений вітамінів. Проте, він дуже популярний в кулінарії. Прочитавши мій рецепт, ви дізнаєтеся, як приготувати "червоний імбир"!
- Імбир (корінь) - 200-250 грам
- Вода - 2 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оцет столовий 9% - 1 Ст. Ложка
- Буряк - 2-3 скибочок
1. Підготуйте продукти. Приступимо!
2. Перш за все очистіть все корінці. В Азії це роблять звичайної ложкою, але якщо незручно, то можна і ножем.
3. Наріжте тоненькими пластинками - чим тонше платівка, тим смачніше потім буде закуска.
4. Vskipyatite 1 склянка води, додайте сіль і залийте підготовлений імбир. Через 5 хвилин воду злийте.
5. Закип'ятіть другий стакан води з 1 ст. Ложкою цукру. Залийте імбир і залиште в солодкій воді до повного охолодження. Додайте укус, кілька скибочок буряків для додання червонуватого кольору. Приберіть на добу в холодильник.
6. Через добу закуска має гарний колір і неймовірний смак. Зберігайте в холодильнику в маринаді.
7. Смачного!