Рецепт Чемберленскій соус фото

Чемберленскій соус
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі , Помідор
Вегетаріанське харчування
Літні
Заготовки , Соуси , Консервація
Кількість порцій: 15
Час приготування: 12 г. 37 хв.

Сезон заготовок добігає кінця і основний урожай вже перероблений. Але все ж рекомендую виділити трохи помідорів на цей чудовий соус. До того ж готується він дуже просто і швидко. Приступимо!

Опис приготування:

Цей соус готується дуже просто і досить швидко. В оригінальному рецепті у помідор потрібно видалити плодоніжки і шкурку. Для цього потрібно вирізати плодоніжки, зробити хрестоподібний надріз в цій області. Опустити на кілька секунд в окріп, а потім відразу в холодну воду. Але якщо Вас не бентежить шкурка або помідори з дуже тонкою шкіркою, то можна пропустити цей крок. Соус чудово підійде до м'ясних, овочевим і макаронних страв. З цієї кількості виходить приблизно 1.5 літра соусу. Смачного!

  • Помідор - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 300 грам
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 100 грам
  • Масло рослинне - 5 Ст. Ложок
  • Оцет 9% - 50 мілілітрів
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Гвоздика - 6 штук
  • Перець духмяний - 10 штук
чемберленскій соус - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
чемберленскій соус - фото крок 2
Помідори наріжте часточками.
чемберленскій соус - фото крок 3
Поріжте цибулю, додайте до помідорів.
чемберленскій соус - фото крок 4
Додайте масло, сіль, цукор, лавровий лист, гвоздику і перець.
чемберленскій соус - фото крок 5
Варіть протягом 7 хвилин після закипання. Додайте оцет, проваріть протягом 1 хвилини і зніміть з вогню.
чемберленскій соус - фото крок 6
Розкладіть соус по стерилізованих банках, закрийте стерилізованими кришками. Укутайте в ковдру до охолодження.
чемберленскій соус - фото крок 7
Смачного!

Схожі рецепти