Чемберленскій соус
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 15
Час приготування: 12 г. 37 хв.
Сезон заготовок добігає кінця і основний урожай вже перероблений. Але все ж рекомендую виділити трохи помідорів на цей чудовий соус. До того ж готується він дуже просто і швидко. Приступимо!
Опис приготування:
Цей соус готується дуже просто і досить швидко. В оригінальному рецепті у помідор потрібно видалити плодоніжки і шкурку. Для цього потрібно вирізати плодоніжки, зробити хрестоподібний надріз в цій області. Опустити на кілька секунд в окріп, а потім відразу в холодну воду. Але якщо Вас не бентежить шкурка або помідори з дуже тонкою шкіркою, то можна пропустити цей крок. Соус чудово підійде до м'ясних, овочевим і макаронних страв. З цієї кількості виходить приблизно 1.5 літра соусу. Смачного!
- Помідор - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 300 грам
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 100 грам
- Масло рослинне - 5 Ст. Ложок
- Оцет 9% - 50 мілілітрів
- Лавровий лист - 2 штуки
- Гвоздика - 6 штук
- Перець духмяний - 10 штук
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Помідори наріжте часточками.
Поріжте цибулю, додайте до помідорів.
Додайте масло, сіль, цукор, лавровий лист, гвоздику і перець.
Варіть протягом 7 хвилин після закипання. Додайте оцет, проваріть протягом 1 хвилини і зніміть з вогню.
Розкладіть соус по стерилізованих банках, закрийте стерилізованими кришками. Укутайте в ковдру до охолодження.
Смачного!