Рецепт Чебуреки з картоплею фото

Чебуреки з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування
На вечерю
Випічка , Страви з начинкою
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Хрустке тонке тісто і ароматна картопляна начинка. Так, так, чебуреки бувають не тільки з м'ясом! Дивіться самі!

Опис приготування:

Тісто для чебуреків я роблю завжди заварне на окропі. Таке тісто виходить трохи шаруватим, добре покривається характерними бульбашками і не вбирає при смаженні багато масла. У начинку додайте трохи сирого лука разом з підсмаженою. Таке поєднання додасть картопляним чебуреками приємний присмак. І не шкодуйте чорного перцю! А ще начинка повинна охолонути перед закладкою її в чебуреки.

  • Борошно пшеничне в / с - 450 грам
  • Вода - 250 мілілітрів (окріп)
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 чайних ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Картопля - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки (середні)
  • Чорний перець - За смаком (не шкодуйте)
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки(+ для смаження)
чебуреки з картоплею - фото крок 1
Продукти для картопляних чебуреків.
чебуреки з картоплею - фото крок 2
Картопля поставте варитися. Слідкуйте, щоб вода лише покривала бульби. Посоліть після повторного закипання. З готового картоплі ретельно злийте воду і трохи підсушіть його на маленькому вогні. Потовчіть картоплю Картоплем'ялки, збивати його міксером не потрібно.
чебуреки з картоплею - фото крок 3
Цибулю дрібно наріжте, відкладіть приблизно п'яту частину. Підсмажте цибулю на маслі до рум'янцю, посолити і поперчити в процесі смаження. Що залишився лук трохи присолите і пам'ятайте руками до пом'якшення і виділення соку. Викладіть весь цибулю в розім'яту картоплю, поперчіть ще трохи і добре перемішайте. Остудіть начинку.
чебуреки з картоплею - фото крок 4
Борошно просійте в миску і змішайте з сіллю і цукром. Влийте масло.
чебуреки з картоплею - фото крок 5
Відміряйте дуже гарячу воду, майже окріп, і потроху вливайте в борошно. Розмішуйте тут же слідом виделкою до утворення великих пластівців тесту.
чебуреки з картоплею - фото крок 6
Заважайте виделкою, поки тісто не охолоне настільки, щоб його можна було місити руками. Добре вимісити і дайте відлежатися і охолонути під серветкою.
чебуреки з картоплею - фото крок 7
Розділіть готове тісто на невеликі шматочки і подкатайте їх в кульки. Розкачайте кожну кульку в тонкий соковитий.
чебуреки з картоплею - фото крок 8
Викладіть ложку начинки на половину сочня, накрийте другою половиною і притисніть краю. Підберіть кухоль або миску відповідного діаметру і з її допомогою обріжте зайве тісто. Пройдіть по краю виделкою, додатково скріплюючи краю і прикрашаючи чебурек.
чебуреки з картоплею - фото крок 9
Викладайте чебуреки в добре розігріте, він не перегартованому масло, і смажте, зменшивши вогонь, з двох сторін до рум'яної скоринки.
чебуреки з картоплею - фото крок 10
Готові чебуреки викладайте на паперову серветку для видалення надлишків олії.
чебуреки з картоплею - фото крок 11
Подавайте чебуреки гарячими, зі свіжими овочами і томатним соком!

Схожі рецепти