Чебуреки з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Хрустке тонке тісто і ароматна картопляна начинка. Так, так, чебуреки бувають не тільки з м'ясом! Дивіться самі!
Тісто для чебуреків я роблю завжди заварне на окропі. Таке тісто виходить трохи шаруватим, добре покривається характерними бульбашками і не вбирає при смаженні багато масла. У начинку додайте трохи сирого лука разом з підсмаженою. Таке поєднання додасть картопляним чебуреками приємний присмак. І не шкодуйте чорного перцю! А ще начинка повинна охолонути перед закладкою її в чебуреки.
- Борошно пшеничне в / с - 450 грам
- Вода - 250 мілілітрів (окріп)
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Картопля - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки (середні)
- Чорний перець - За смаком (не шкодуйте)
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки(+ для смаження)
Продукти для картопляних чебуреків.
Картопля поставте варитися. Слідкуйте, щоб вода лише покривала бульби. Посоліть після повторного закипання. З готового картоплі ретельно злийте воду і трохи підсушіть його на маленькому вогні. Потовчіть картоплю Картоплем'ялки, збивати його міксером не потрібно.
Цибулю дрібно наріжте, відкладіть приблизно п'яту частину. Підсмажте цибулю на маслі до рум'янцю, посолити і поперчити в процесі смаження. Що залишився лук трохи присолите і пам'ятайте руками до пом'якшення і виділення соку. Викладіть весь цибулю в розім'яту картоплю, поперчіть ще трохи і добре перемішайте. Остудіть начинку.
Борошно просійте в миску і змішайте з сіллю і цукром. Влийте масло.
Відміряйте дуже гарячу воду, майже окріп, і потроху вливайте в борошно. Розмішуйте тут же слідом виделкою до утворення великих пластівців тесту.
Заважайте виделкою, поки тісто не охолоне настільки, щоб його можна було місити руками. Добре вимісити і дайте відлежатися і охолонути під серветкою.
Розділіть готове тісто на невеликі шматочки і подкатайте їх в кульки. Розкачайте кожну кульку в тонкий соковитий.
Викладіть ложку начинки на половину сочня, накрийте другою половиною і притисніть краю. Підберіть кухоль або миску відповідного діаметру і з її допомогою обріжте зайве тісто. Пройдіть по краю виделкою, додатково скріплюючи краю і прикрашаючи чебурек.
Викладайте чебуреки в добре розігріте, він не перегартованому масло, і смажте, зменшивши вогонь, з двох сторін до рум'яної скоринки.
Готові чебуреки викладайте на паперову серветку для видалення надлишків олії.
Подавайте чебуреки гарячими, зі свіжими овочами і томатним соком!