Чебуреки як в чебуречній
(покроковий рецепт з фото)
Рецептів приготування чебуреків дуже багато, але чим відрізняються від інших чебуреки з чебуречній? Тут думки розходяться, але більшість вважають, що саме в чебуречній вони з бульбашками.
Çebureki - страва, яке по праву заслужило визнання жителів кавказького регіону. Також воно вважається монгольським, тюркським, кримським, грецьким. Проте, кулінарна історія так і не відповіла, де вперше почали готувати чебуреки. Але єдиний принцип так і залишився. Прісне тісто, м'ясо і цибулю. Здавалося б, це звичайні пиріжки. Але ці пиріжки НЕ випікають, а смажать у великій кількості киплячої олії. М'ясо для начинки використовують будь-який. І в тандемі з великою кількістю цибулі, ми отримуємо гаряче, ароматне, добре поджарістая з усіх боків, соковите блюдо. Більшість вважає, що чебуреки з бульбашками виходить тільки в тому випадку, якщо ви додали в тісто горілку. Я пробувала тісто з горілкою і без неї і особливої різниці не помітила. На мій погляд, головне тут тоненько розкачати тісто і все вийде.
- Борошно - 350-400 грам
- Вода - 0, 75 склянки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки(0, 5 ç.l. В тісто, 1 ç.l. В начинку)
- Соняшникова олія - 200 мілілітрів(2-3 ст.Л. Додати в тісто)
- Свинини - 400 грам (м'якоть)
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Петрушка - 1 пучок
- Перець чорний мелений - За смаком