Чебуреки на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Завдяки моїм рецептом, як приготувати чебуреки на кефірі, ви зможете порадувати себе, а також близьких вам людей смачною і соковитою випічкою. На приготування ви витратите мінімум зусиль і часу.
Довго шукав рецепт швидких і соковитих чебуреків, і ось тепер охоче поділюся ним з усіма. Тісто за таким рецептом виходить м'яке і еластичне, з ним не потрібно довго возитися. Секрет соковитою начинки полягає в тому, що в кожен чебурек кладу маленький шматочок масла. Фарш у мене свинячий, його можна замінити курячим або яловичим.
- Часник - 2 штуки
- Сало - 200 грам
- Фарш - 1 кілограм
- Борошно - 3-4 склянок
- Кефір - 1 Склянка
- Цибуля - 6 штук (маленький)
- Хліб - 2 скибочки
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 100 грам
- Рослинна олія - За смаком
- Сіль і спеції - За смаком
1. Через м'ясорубку перекручують сало, скибочки хліба (у мене чорний), цибуля і часник, додаю м'ясний фарш.
2. У миску до начинки додаю за смаком сіль і спеції (приправу до м'яса, чорний і червоний мелений перець).
3. Гарненько перемішую вміст миски, отримую пряну м'ясну начинку.
4. У миску вливаю кефір, вбиваю яйца, солю і всипав заздалегідь просіяне борошно.
5. Замішую еластичне тісто в мисці, воно не повинно липнути до рук.
6. Тісто поділяю на кілька частин, кожну скручую ковбаскою і нарізаю шматочками.
7. Кожен шматочок тесту розкочують тонко, всередину викладаю невелику кількість начинки і трохи вершкового масла.
8. Накриваю начинку тестом і щільно защипують краї, щоб начинка в процесі смаження не витікала. У мене вийшло зробити ось таку косичку.
9. Вони, хто не вміє, можуть просто щільно защипувати краю.
10. На сковороді з додаванням рослинної олії обсмажую чебуреки до рум'яної скоринки. Подаю випічку гарячою.