Чаша Будди
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва - скоріше концепція харчування і подачі. Користується популярністю у вегетаріанців, так як містить в собі корисні і необхідні кожному білки, вуглеводи, клітковину, жири і вітаміни. Дуже просто, збалансовано і смачно.
Чашу Будди кожен може зібрати на свій смак, використовуючи улюблені корисні продукти, наявні під рукою. Важливо, щоб в блюдо входили крупа, рослинний білок, свіжі овочі і соус на основі кисломолочного продукту і рослинного масла. Також важливо, щоб складові подобалися і блюдо радувало не тільки смак, але і очей. Якщо крупа відварена заздалегідь, приготування не займе багато часу.
- Лобода - 1 Склянка (вареної крупи)
- Капуста білокачанна - 200 грам (краще взяти верхівку)
- Салатні листя - 2-3 штук
- Dajkon - 150 грам
- Огірок свіжий - 1 штука
- Помідори - 2 штуки (невеликі)
- Горошок зелений - 4-5 Ст. Ложок (консервований або відвареної)
- Тофу - 100 грам
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки(2 - тофу, 1 - в соус)
- Йогурт натуральний - 200 мілілітрів
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Гірчиця зернова - 1 Чайна ложка
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Чорний перець - За смаком
Зваріть киноа згідно з інструкцією на упаковці.
Тофу наріжте невеликими кубиками і замаринуйте в соєвому соусі на 10 хвилин.
Обсмажте тофу на сухій сковороді до рум'яної скоринки з двох сторін.
Тонко наріжте капусту, приправити сіллю, збризніть лимонним соком. Пам'ятайте до пом'якшення і додайте нашатковану салат.
Наріжте тонкою соломкою дайкон, огірки - кружечками. Помідори наріжте часточками. Відкиньте на друшляк і обсушити горошок.
Для соусу змішайте густий йогурт з соєвим соусом, лимонним соком, зерновий гірчицею і оливковою олією. Посоліть злегка і поперчіть за смаком.
Викладіть на красиве блюдо киноа, на нього зверху покладіть шматочки тофу. Навколо секторами розташуйте овочі, чергуючи їх за кольором.
Полийте блюдо соусом і прикрасьте зеленню. Подавайте відразу ж.