Buddha Чаша
(покроковий рецепт з фото)
Buddha Чаша - скоріше концепція, ніж якесь конкретне блюдо. Це такий повноцінний прийом їжі з того, що під рукою. Варіантів приготування тисячі, але є загальні правила. У чашу / тарілку Будди повинні входити зернові, овочі, зелень, білок, а також який-небудь джерело корисних жирів. Виходить ситне, корисне і красиве блюдо.
Нижче я покажу свій варіант, як приготувати Будда боул. Всі інгредієнти легко замінні. Замість киноа можна взяти рис, пшоно або амарант. Овочі підійдуть як свіжі, так і приготовані. Загалом, можна експериментувати!
- Тофу - 100 грам
- Лобода - 60 грам
- Нут консервований - 100 грам
- Taxini - 1 Ст. Ложка
- Вода - 3 Ст. Ложки
- Сухий часник - 4 грами(3 г. - тофу, 1 г. - в соус)
- Шпинат - 1 пучок
- Сіль - 2 щіпки(1 щіпка - тофу, 1 щіпка - в соус)
- Паприка - 1 щіпка
- Авокадо - 0, 5 штуки
- Томати Черрі - 4 штуки
- Чорний кунжут - 1 За смаком
- Лимон - 0, 5 штуки
Підготуйте інгредієнти.
Наріжте тофу на кубики, обваляйте в спеціях і запікайте 30 хвилин при температурі 200 градусів.
Залийте киноа водою в співвідношенні один до двох, поставте на середній вогонь. Після закипання варіть на повільному вогні 15 хвилин.
Змішайте тахини, воду, лимонний сік, сухий часник і сіль. Воду краще додавати поступово, повинен вийде білий соус кремової консистенції.
Помийте шпинат і томати. Покладіть шпинат в миску.
Очистіть половинку авокадо і наріжте, збризніть його лимонним соком. Томати розріжте навпіл.
Зберіть всі інгредієнти в тарілку. Зверху полийте соусом і посипте кунжутом. Будда боул готовий, смачного!