Чанахи з квасолею
(покроковий рецепт з фото)
Чанахи можна назвати супом, а можна - другою стравою. Це дуже ситне і смачне блюдо, яке прийнято готувати на Кавказі. До його складу входять картопля і м'ясо, а підлива виходить наваристою.
Якщо ви хочете знати, як приготувати чанахи з квасолею, то прочитайте цей рецепт. Це дуже ситне і смачне блюдо. Воно було популярним ще багато років тому на Русі. Часник надає неймовірний аромат, а м'ясо робить блюдо наваристим і смачним.
- М'ясо - 600 грам
- Квасоля - 150 грам
- Морква - 60 грам
- Цибуля ріпчаста - 150 грам
- Часник - 6 зубчиків
- Картопля - 700 грам
- Перець чорний горошком - 12 штук
- Лист лавровий - 6 штук
- Вино біле сухе - 150 мілілітрів
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Сіль, зелень - За смаком
М'ясо вимийте і висушіть. Переважно вибирати нежирну свинину. Зачистіть її від плівок і жилок, наріжте на однакові шматочки. Додайте до м'яса сіль, перець і спеції, перемішайте і розкладіть його по горщикам в рівних пропорціях.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і вимийте. Наріжте його півкільцями і розкладіть зверху м'яса по горщикам.
Квасоля слід заздалегідь відварити в злегка підсоленій воді. Щоб вона варилася швидше, необхідно з вечора замочити бобові в холодній воді. Відварну квасоля також розкладіть по горщикам.
Морквину поскоблите ножем і ретельно вимийте. Наріжте її на кружечки товщиною в півсантиметра. Розкладіть морква по горщикам. У кожен горщик додайте по одному лавровому листку.
Картопля очистіть, вимийте і наріжте на кубики. Присипте його сіллю і перцем. Розкладіть нарізані бульби по горщикам. Томатну пасту розведіть у воді, рівномірно розлийте отриману суміш по всьому горшочкам. Влийте в кожну посуд по 25 мл. Вина, киньте по дві горошини. Поставте горщики в духовку, розігріту до ста вісімдесяти градусів, на сорок хвилин.
Поки горщики запікаються, приготуйте суміш із зелені і часнику. Для цього нарубати дрібно очищений часник, додайте до нього нарізану зелень і пекучий червоний перець. За десять хвилин до повної готовності блюда розкладіть суміш по горщикам. Подавайте блюдо гарячим зі сметаною.