Рецепт Чанахи з квасолею фото

Чанахи з квасолею
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
М'ясо , Овочі , Свинина , Бобові , Квасоля
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Чанахи можна назвати супом, а можна - другою стравою. Це дуже ситне і смачне блюдо, яке прийнято готувати на Кавказі. До його складу входять картопля і м'ясо, а підлива виходить наваристою.

Опис приготування:

Якщо ви хочете знати, як приготувати чанахи з квасолею, то прочитайте цей рецепт. Це дуже ситне і смачне блюдо. Воно було популярним ще багато років тому на Русі. Часник надає неймовірний аромат, а м'ясо робить блюдо наваристим і смачним.

  • М'ясо - 600 грам
  • Квасоля - 150 грам
  • Морква - 60 грам
  • Цибуля ріпчаста - 150 грам
  • Часник - 6 зубчиків
  • Картопля - 700 грам
  • Перець чорний горошком - 12 штук
  • Лист лавровий - 6 штук
  • Вино біле сухе - 150 мілілітрів
  • Томатна паста - 3 Ст. Ложки
  • Сіль, зелень - За смаком
чанахи з квасолею - фото крок 1
М'ясо вимийте і висушіть. Переважно вибирати нежирну свинину. Зачистіть її від плівок і жилок, наріжте на однакові шматочки. Додайте до м'яса сіль, перець і спеції, перемішайте і розкладіть його по горщикам в рівних пропорціях.
чанахи з квасолею - фото крок 2
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і вимийте. Наріжте його півкільцями і розкладіть зверху м'яса по горщикам.
чанахи з квасолею - фото крок 3
Квасоля слід заздалегідь відварити в злегка підсоленій воді. Щоб вона варилася швидше, необхідно з вечора замочити бобові в холодній воді. Відварну квасоля також розкладіть по горщикам.
чанахи з квасолею - фото крок 4
Морквину поскоблите ножем і ретельно вимийте. Наріжте її на кружечки товщиною в півсантиметра. Розкладіть морква по горщикам. У кожен горщик додайте по одному лавровому листку.
чанахи з квасолею - фото крок 5
Картопля очистіть, вимийте і наріжте на кубики. Присипте його сіллю і перцем. Розкладіть нарізані бульби по горщикам. Томатну пасту розведіть у воді, рівномірно розлийте отриману суміш по всьому горшочкам. Влийте в кожну посуд по 25 мл. Вина, киньте по дві горошини. Поставте горщики в духовку, розігріту до ста вісімдесяти градусів, на сорок хвилин.
чанахи з квасолею - фото крок 6
Поки горщики запікаються, приготуйте суміш із зелені і часнику. Для цього нарубати дрібно очищений часник, додайте до нього нарізану зелень і пекучий червоний перець. За десять хвилин до повної готовності блюда розкладіть суміш по горщикам. Подавайте блюдо гарячим зі сметаною.

Схожі рецепти