Ча ен
(покроковий рецепт з фото)
Ча йен - традиційний тайський напій, в перекладі означає "холодний чай" . Цей солодкий ароматний напій чудово втаязикє спрагу в спеку. Подивіться, як приготувати Ча йен, це просто і швидко!
Цей чудовий напій готують із спеціального тайського чаю, який складається з суміші нарізаних листя чорного чаю з ароматом анісу, кориці, ванілі і інших солодких спецій. Ця суміш продається на азіатських ринках в упаковках по 450 грамів з написом на етикетці «Тайський чай». У Таїланді його подають холодним і дуже солодким, з додаванням розкішного хмари концентрованого молока на кубиках льоду. Тайці люблять пити такий чай дуже солодким. Але ви можете зменшити кількість сиропу на свій смак.
- Чай тайський - 3/4 склянки
- Вода - 4 склянки
- Молоко концентроване - 1 Склянка
- Сироп цукровий - 1, 5 склянки
У каструлі середнього розміру доведіть воду до сильного кипіння. Коли вода закипить, додайте чай і зніміть каструлю з вогню.
Процідіть чай через сито. Додайте сироп, перемішайте, щоб він розчинився. Остудіть до кімнатної температури.
Для подачі в кожен келих покладіть кубики льоду, з 3/4 налийте охолоджений чай.
Зверху додайте в кожну склянку 3-4 ст. L. Концентрованого молока. Подавайте, коли молоко стече по льоду і змішається з чаєм.