Буряковий хумус
(покроковий рецепт з фото)
Приголомшлива холодна закуска для всіх любителів овочів представлена вашій увазі. Я навчу вас готувати буряковий хумус, - ароматний, яскравий і нереально смачний. Рекомендую на замітку!
Основою оригінального хумус будуть запечені буряк і часник. Додайте трохи тахини, лимонного соку, рослинної олії, і ви отримаєте приголомшливу закуску. Вона прекрасно підійде навіть для святкового столу або фуршету, наприклад. Хоча б раз точно варто повторити цей рецепт в домашніх умовах.
- Буряк - 450 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Лимон - 1 штука
- Taxini - 1/2 склянки
- Сіль і рослинне масло - За смаком
1. Вимийте буряк, обсушити, збризніть маслом і загорніть у фольгу. В окремий конвертик викладіть часник. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте до м'якості 45-55 хвилин буряк і хвилин 20 - часник.
2. Остудіть і очистіть готову буряк.
3. Викладіть в блендер разом з часником.
4. Додайте сік лимона, тахини і трохи рослинного масла.
5. Посоліть за смаком і подрібніть все до однорідності.
6. Перед подачею можна доповнити зеленню або спеціями. Приголомшливий буряковий хумус готовий!
Смачного!
Смачного!