Бурякова паста
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2-4
Час приготування: 1 г. 15 хв.
Сьогодні пропоную вам приготувати домашню пасту незвичайного рожевого кольору! Для цього ми будемо використовувати буряк. Паста виходить м'якою, смачною і ситної.
Опис приготування:
Нижче я розповім докладніше, як приготувати бурякову пасту. Борошно для цього рецепта краще брати спеціальну, з твердих сортів пшениці, з позначкою"семоліна" . Якщо ви хочете приготувати пасту запас, то залиште її підсихати 2 дня, а потім зберігайте в морозильній камері. Її можна використовувати як самостійну страву, або додавати в супи.
- Борошно - 300 грам
- Масло рослинне - 20 грам
- Вода - 60 грам
- Буряк - 70 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
Буряк очистіть, наріжте на великі шматочки і відваріть півгодини в киплячій воді.
У блендері подрібніть буряк, сіль, масло і воду до однорідної консистенції. Влийте це пюре в борошно.
Замісити однорідне тісто. Загорніть його в плівку і залиште на півгодини при кімнатній температурі.
Розкачайте тісто в 3-4 мм. Товщиною.
Поверніть тісто в рулет, наріжте на широкі смуги.
Розгорніть рулетики. Відваріть локшину в киплячій підсоленій воді 10 хвилин.
Бурякова паста готова, смачного!