Рецепт Бурякова паста фото

Бурякова паста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк, Овочі
Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю
Гарніри

Сьогодні пропоную вам приготувати домашню пасту незвичайного рожевого кольору! Для цього ми будемо використовувати буряк. Паста виходить м'якою, смачною і ситної.

Нижче я розповім докладніше, як приготувати бурякову пасту. Борошно для цього рецепта краще брати спеціальну, з твердих сортів пшениці, з позначкою "семоліна" . Якщо ви хочете приготувати пасту запас, то залиште її підсихати 2 дня, а потім зберігайте в морозильній камері. Її можна використовувати як самостійну страву, або додавати в супи.

  • Борошно - 300 грам
  • Масло рослинне - 20 грам
  • Вода - 60 грам
  • Буряк - 70 грам
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
бурякова паста - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
бурякова паста - фото крок 2
Буряк очистіть, наріжте на великі шматочки і відваріть півгодини в киплячій воді.
бурякова паста - фото крок 3
У блендері подрібніть буряк, сіль, масло і воду до однорідної консистенції. Влийте це пюре в борошно.
бурякова паста - фото крок 4
Замісити однорідне тісто. Загорніть його в плівку і залиште на півгодини при кімнатній температурі.
бурякова паста - фото крок 5
Розкачайте тісто в 3-4 мм. Товщиною.
бурякова паста - фото крок 6
Поверніть тісто в рулет, наріжте на широкі смуги.
бурякова паста - фото крок 7
Розгорніть рулетики. Відваріть локшину в киплячій підсоленій воді 10 хвилин.
бурякова паста - фото крок 8
Бурякова паста готова, смачного!

Схожі рецепти