Буряк, запечена в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Тільки що з грядки принесла буряки і згадала, як одного разу в гостях я спробувала дуже смачна страва, і це була звичайна буряк, запечена в духовці. Я тут же побігла до хазяйки за рецептом.
Я обожнюю буряк у всіх її варіаціях: і варену, і навіть сиру зі спеціями. Але подивіться, як приготувати буряк, запечену в духовці. Це найсмачніше, що можна придумати. Таке блюдо можна їсти у вигляді теплого салату або подавати як гарнір до м'яса або риби.
- Буряк - 3 штуки (невеликі плоди)
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Бальзамічний оцет - 1 Ст. Ложка
- Розмарин - 1 пучок
- Сіль, перець - За смаком
1
Розігрійте духовку до 220 градусів.
2
Ображати бадилля і гарненько промийте буряк, очистіть від шкіри.
3
У ємність поріжте буряк скибочками. Намагайтеся, щоб всі шматочки були однакового розміру, так буряк приготується рівномірно.
4
У ємність до буряка додайте оцет, олія, дрібно нарізаний розмарин, сіль, перець і перемішайте.
5
На деко, застелене пергаментом, викладайте буряк. Надішліть деко в духовку на 20-25 хвилин. Буряк готова, коли легко протикає виделкою.