Рецепт Запечена буряк фото

Запечена буряк
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк , Овочі
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Заготовки , Салати
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Запечена буряк порадує в салатах, на сніданок або гарнір. Запікати буряк набагато зручніше, ніж варити. Можна її приготувати і про запас. У холодильнику така буряк зберігається протягом тижня.

Опис приготування:

Запечена буряк - корисний і здоровий продукт, який слід приготувати про запас в домашніх умовах. З такою буряка можна приготувати холодний борщ, вінегрет, оселедець під шубою і інші блюда.

  • Буряк - 3 штуки
  • Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
запечена буряк - фото крок 1
1. Промийте буряк і обріжте кінчики.
запечена буряк - фото крок 2
2. Наріжте буряк половинками.
запечена буряк - фото крок 3
3. Увімкніть духовку нагріватися на 200 градусів. Деко застеліть фольгою і викладіть на фольгу половинки буряка зрізом вниз.
запечена буряк - фото крок 4
4. Збризніть буряк оливковою олією.
запечена буряк - фото крок 5
5. Посоліть і поперчіть буряк за смаком.
запечена буряк - фото крок 6
6. "Ukutayte" буряк фольгою, захопивши кінці фольги, застеленій на деко.
запечена буряк - фото крок 7
7. Запікайте буряки в розігрітій духовці протягом години. Перевіряйте готовність виделкою через кожен 20 хвилин, після кожної"перевірки" бризкайте буряк водою (1-2 столової ложки). Готова буряк повинна бути м'якою.
запечена буряк - фото крок 8
8. З готової запеченої буряка зніміть шкірку і наріжте часточками.
запечена буряк - фото крок 9
9. Використовуйте запечену буряк для приготування закусок або салатів. Буряк зберігайте в холодильнику в закритому контейнері протягом тижня.

Схожі рецепти