Рецепт Буряк в духовці фото

Буряк в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Буряк , Овочі
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Гарніри
Кількість порцій: 3-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Всі знають, що буряк можна запекти в духовці, але, як правило, роблять це тільки для подальшого приготування салатів та інших страв. Між іншим, буряк в духовці може стати цілком самостійною стравою, красивим, смачним і корисним.

Опис приготування:

Таку буряк не соромно поставити навіть на святковий стіл - настільки ошатно і апетитно вона виглядає! Вона може виступити в якості гарячої або холодної закуски - на ваш розсуд - і напевно зірве справжні овації. Загалом, я впевнена, що простий рецепт буряка в духовці вам не раз стане в нагоді.

  • Буряк - 3 штуки
  • Часник - 3 зубчики
  • Чорнослив - 10 штук
  • Грецькі горіхи - 10 штук
  • Сир - 100 грам
  • Яйця - 1 штука
  • Вершки - 100 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
  • Мускатний горіх - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
буряк в духовці - фото крок 1
Буряк миємо й запікаємо в духовці до готовності. Вона може залишитися трошки хрусткою - так навіть краще.
буряк в духовці - фото крок 2
Поки буряк печеться, заливаємо чорнослив окропом на 10 хвилин. Потім відкидаємо на друшляк.
буряк в духовці - фото крок 3
Кожну буряк розрізаємо вздовж і виймаємо м'якоть. Половинки відкладаємо в сторону, м'якоть ріжемо невеликими кубиками або трьом на тертці.
буряк в духовці - фото крок 4
Чистимо і подрібнюємо часник.
буряк в духовці - фото крок 5
Волоські горіхи злегка обсмажуємо на сухій розжареній сковороді і теж подрібнюємо.
буряк в духовці - фото крок 6
Дрібно ріжемо чорнослив.
буряк в духовці - фото крок 7
Змішуємо подрібнені буряк, чорнослив, горіхи і часник - це буде начинка.
буряк в духовці - фото крок 8
Трьом на тертці сир.
буряк в духовці - фото крок 9
Збиваємо вершки з яйцем, додаємо сир, трохи солі, перець, мускатний горіх.
буряк в духовці - фото крок 10
Половинки буряка злегка присаливаем зсередини, укладаємо в змащену вершковим маслом форму для запікання, наповнюємо начинкою, а зверху в кожну викладаємо вершково-сирний соус.
Ставимо в духовку, розігріту до 200 ° С і запікаємо до появи рум'яної скоринки сирної.
буряк в духовці - фото крок 11
Ось наша буряк і готова. Чи не справедливість, красиво? І дуже смачно, не сумнівайтеся! ;)

Схожі рецепти