Буряк в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Всі знають, що буряк можна запекти в духовці, але, як правило, роблять це тільки для подальшого приготування салатів та інших страв. Між іншим, буряк в духовці може стати цілком самостійною стравою, красивим, смачним і корисним.
Таку буряк не соромно поставити навіть на святковий стіл - настільки ошатно і апетитно вона виглядає! Вона може виступити в якості гарячої або холодної закуски - на ваш розсуд - і напевно зірве справжні овації. Загалом, я впевнена, що простий рецепт буряка в духовці вам не раз стане в нагоді.
- Буряк - 3 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Чорнослив - 10 штук
- Грецькі горіхи - 10 штук
- Сир - 100 грам
- Яйця - 1 штука
- Вершки - 100 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Мускатний горіх - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
Буряк миємо й запікаємо в духовці до готовності. Вона може залишитися трошки хрусткою - так навіть краще.
Поки буряк печеться, заливаємо чорнослив окропом на 10 хвилин. Потім відкидаємо на друшляк.
Кожну буряк розрізаємо вздовж і виймаємо м'якоть. Половинки відкладаємо в сторону, м'якоть ріжемо невеликими кубиками або трьом на тертці.
Чистимо і подрібнюємо часник.
Волоські горіхи злегка обсмажуємо на сухій розжареній сковороді і теж подрібнюємо.
Дрібно ріжемо чорнослив.
Змішуємо подрібнені буряк, чорнослив, горіхи і часник - це буде начинка.
Трьом на тертці сир.
Збиваємо вершки з яйцем, додаємо сир, трохи солі, перець, мускатний горіх.
Половинки буряка злегка присаливаем зсередини, укладаємо в змащену вершковим маслом форму для запікання, наповнюємо начинкою, а зверху в кожну викладаємо вершково-сирний соус.
Ставимо в духовку, розігріту до 200 ° С і запікаємо до появи рум'яної скоринки сирної.
Ставимо в духовку, розігріту до 200 ° С і запікаємо до появи рум'яної скоринки сирної.
Ось наша буряк і готова. Чи не справедливість, красиво? І дуже смачно, не сумнівайтеся! ;)