Буряк з цвітною капустою
(покроковий рецепт з фото)
Цей цікавий рецепт приготування буряка з цвітною капустою я дізналася нещодавно. Закуска відмінна: крім несподіваного кольору звичної всім капусти, вона ще й дуже смачна! Хрумтить і викликає апетит.
Взагалі така буряк з цвітною капустою в домашніх умовах найкраще "звучить" на п'ятий-шостий день маринування. Вона стає гострою і пікантною, але не втрачає хрустких властивостей. Але якщо ви любите м'які смакові відчуття, то на третій день вже можна їсти!
- Цвітна капуста - 1.5 кілограма
- Морква - 1-2 штук
- Буряк - 1 штука
- Часник - 8 зубчиків
- Оцет 9% - 150 мілілітрів
- Масло рослинне - 0.5 склянки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Паприка - 1 Ст. Ложка
- Перець чилі - 0.5 Ст. Ложки
- Вода - 1 літр
- Цукор - 0.5 склянки
1. Капусту розбираємо на суцвіття, а буряк і морква трьом на тертці. Для маринаду закип'ятити воду, додайте цукор, сіль, оцет і масло. Нехай покипить 5 хвилин, потім знімаємо з вогню і охолоджуємо.
2. У чисту банку викладаємо шарами морква, буряк і капусту. Заливаємо остиглим маринадом, додаємо спеції, закриваємо кришкою і тримаємо в холоді три дні.
3. Готово!