Рецепт Буряк з цвітною капустою фото

Буряк з цвітною капустою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк, Овочі, Капуста, Кольорова капуста
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На святковий стіл, Новий рік
Заготовки, Маринування

Цей цікавий рецепт приготування буряка з цвітною капустою я дізналася нещодавно. Закуска відмінна: крім несподіваного кольору звичної всім капусти, вона ще й дуже смачна! Хрумтить і викликає апетит.

Взагалі така буряк з цвітною капустою в домашніх умовах найкраще "звучить" на п'ятий-шостий день маринування. Вона стає гострою і пікантною, але не втрачає хрустких властивостей. Але якщо ви любите м'які смакові відчуття, то на третій день вже можна їсти!

  • Цвітна капуста - 1.5 кілограма
  • Морква - 1-2 штук
  • Буряк - 1 штука
  • Часник - 8 зубчиків
  • Оцет 9% - 150 мілілітрів
  • Масло рослинне - 0.5 склянки
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Паприка - 1 Ст. Ложка
  • Перець чилі - 0.5 Ст. Ложки
  • Вода - 1 літр
  • Цукор - 0.5 склянки
буряк з цвітною капустою - фото крок 1
1. Капусту розбираємо на суцвіття, а буряк і морква трьом на тертці. Для маринаду закип'ятити воду, додайте цукор, сіль, оцет і масло. Нехай покипить 5 хвилин, потім знімаємо з вогню і охолоджуємо.
буряк з цвітною капустою - фото крок 2
2. У чисту банку викладаємо шарами морква, буряк і капусту. Заливаємо остиглим маринадом, додаємо спеції, закриваємо кришкою і тримаємо в холоді три дні.
буряк з цвітною капустою - фото крок 3
3. Готово!

Схожі рецепти