Рецепт Burfi фото

Burfi
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Молочні продукти , Горіхи , Молоко , Вершкове масло , Кешью
Роздільне харчування
На святковий стіл
Десерти , Цукерки
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Burfi, а точніше, Кхара бурфи - помадка з сухого молока з горішками кешью, індійської кухні. Подається до обіду як десерт або просто до чаю. Ділюся з вами простим рецептом, як приготувати бурфи.

Опис приготування:

Молочну помадку бурфи (або Сніг) варили в Індії ще з давніх часів. Молоко уварювали до стану густої, як тісто пасти, а потім додавали нерафінований тростинний цукор. Але сучасні індійські господині вважають за краще додавати сухе молоко, тим самим скорочуючи час готування цієї солодощі. Отриману густу масу викладають на деко, додають різні горішки і залишають застигати. Потім розрізають на порційні шматочки будь-якої форми і подають до столу.

  • Молоко сухе - 400 грам
  • Вершкове масло - 160 грам
  • Цукор - 160 грам
  • Крем - 160 грам
  • Горіхи кешью - 150 грам
  • Ванілін - 1 щіпка
Burfi - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Burfi - фото крок 2
Масло розтопіть на сковороді. Додайте цукор. Готуйте до розчинення цукру, постійно помішуючи.
Burfi - фото крок 3
Додайте сметану, доведіть до кипіння, зніміть з вогню.
Burfi - фото крок 4
Перелийте гарячу суміш в глибоку миску. Поступово додайте сухе молоко і збивайте, поки маса не стане густою і тягучою.
Burfi - фото крок 5
Теплу масу викладіть у форми, додайте горішки кеш'ю і втисніть їх. Поставте форму в холодильник на 1 час.
Burfi - фото крок 6
Розріжте бурфи на порційні шматочки і подавайте до чаю. Смачного!

Схожі рецепти