Брокколі зі шпинатом
(покроковий рецепт з фото)
На цей раз я вирішила конкретно оздоровити свій раціон. Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати брокколі зі шпинатом. Літо в розпалі, так що обов'язково будемо експериментувати з вітамінами!
Дане блюдо, звичайно, не можна назвати дієтичним. Воно, швидше, підходить з точки зору заміни м'яса. Як ви розумієте, мясозаменітелем будуть якраз брокколі. Ну і сир, звичайно, хоча в цій страві його трохи. Поживно і екологічно!
- Брокколі - 500 грам
- Шпинат - 1-2 Пучков
- Макарони - 100 грам
- Сир твердий - 50 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 3-4 штук
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Масло рослинне - За смаком
Промиваю брокколі. Закидаю її в каструлю з водою і ставлю на плиту. Варю до напівготовності або близько того. На сусідній конфорці варю макарошки. Поки суть та діло, нарубаю цибулю і часник. На розпеченій сковорідці обсмажити ріпчасту цибулю.
Промиваю листя шпинату. Відрізаю від стеблинок темні або мляві кінчики. Нарізаю шпинат на дрібні смужки. Беру твердий сир, натираю його на тертці.
Напівготову відварену брокколі перекладаю в сковороду до обсмаженої цибулі. Всипаю туди нарізану або натерту часник і нарізану шпинат. Висипаю баночку горошку до овочів, попередньо злив рідина. Обсмажую всі інгредієнти на середньому вогні протягом 5 хвилин.
Відварені макарони скидаю в сковороду разом з натертим сиром. Обсмажую ще хвилини 3. За цей час всі встигає взаімопропітаться. Подаю на стіл в гарячому вигляді з листком свіжого шпинату на додаток до тушкованого. Смачного!