Суп-пюре з брокколі зі шпинатом
(покроковий рецепт з фото)
Дуже ніжний, яскравий, легкий і апетитний суп-пюре з брокколі зі шпинатом в домашніх умовах припаде до смаку і дорослим, і дітям. Побалуйте себе на обід цим дивним супчиком.
Класичний рецепт супу-пюре з брокколі зі шпинатом в даному випадку доповнений невеликою кількістю сиру, але при бажанні ви можете додати трохи вершків, наприклад, а також іншої зелені або овочів (картопля, кольорову капусту, морква і т.Д.). Перед подачею блюдо можна присипати дрібкою сиру, сухариками або доповнити смаженим беконом.
- Оливкова олія - 1 Чайна ложка
- Цибулина - 1 штука
- Бульйон - 1 літр
- Брокколі - 400 грам
- Шпинат - 1 пучок
- Сир - 50 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Підготуйте для початку все інгредієнти: очистіть і наріжте невеликими кубиками цибулю, вимийте і висушіть шпинат, розберіть на суцвіття брокколі. У сотейник або в каструлю налийте трохи олії, обсмажити цибулю до золотистого кольору.
2. Влийте в каструлю бульйон, доведіть його до кипіння. Ви можете використовувати в рецепті приготування супу-пюре з брокколі зі шпинатом також воду, але з бульйоном смак буде більш насиченим. Додати сіль за смаком, додайте дрібку солі. Викладіть в каструлю брокколі і шпинат.
3. На середньому вогні проваріть близько 10-12 хвилин до м'якості. Якщо ви любите більш розварені овочі, можете варити трохи довше. Натріть на тертці сир, викладіть його в каструлю. Перемішайте все, потримайте на вогні ще пару хвилин.
4. Потім всю цю красу потрібно відправити в чашу блендера і подрібнити до однорідної консистенції. В процесі можете підлити ще трохи бульйону або вершків, наприклад. Знову відправте суп-пюре з брокколі зі шпинатом в домашніх умовах на вогонь, доведіть до кипіння - і можна відразу подавати до столу.