Брамборовий салат
(покроковий рецепт з фото)
Нещодавно відкрила для себе дивовижний чеський картопляний салат (від чеського brambory - це картопля). Це найпростіший варіант салату, але його смак забути дуже складно! дивіться, чому!
Для салату використовуйте тільки ті сорти картоплі, які не розварюються, в іншому випадку отримати пюре. Готову картоплю обдайте крижаною водою і заправте ароматної заправкою, от і все! Смак салату нікого не залишить байдужим, це дивовижне поєднання лайма, імбиру, білого перцю… Обов'язково спробуйте брамборовий салат!
- Картопля - 300 грам
- Імбир - 10 грам (корінь)
- Вапно - 1 штука
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Білий мелений перець - 2 щіпки
- Сіль - За смаком
- Оливкова олія - 30-40 мілілітрів
Підготуйте необхідні продукти для салату. Лук і вапно vиmoyte, картопля очистіть.
З імбиру зніміть шкірку. Картопля поріжте кубиками 1 на1 см.
Відваріть його в киплячій солоній воді до готовності, обдайте крижаною водою.
З лайма зніміть цедру, відіжміть сік. Імбир натріть на дрібній тертці. Цибуля зелена поріжте дрібно.
Додайте в заправку оливкова олія, сік лайма, сіль і білий мелений перець. Перемішайте.
З'єднайте картопля з заправкою, подайте салат до столу. Приємного!