Рецепт Бешбармак у мультиварці фото

Бешбармак у мультиварці
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Казахська кухня
Тісто , М'ясо
Вегетаріанське харчування
На обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Традиційне старовинне блюдо. А приготоване в сучасній мультиварці, відрізняється більш насиченим ароматом і більш ніжним смаком.

Опис приготування:

У наше століття просунутих технологій і за допомогою різноманітної кухонної техніки можна приготувати абсолютно будь-яку страву. Деякі страви навіть набувають абсолютно нові смаки, я думаю до таких страв можна віднести і бешбармак. Як на мене, рівно п’ять пальців, приготований в мультиварці, має більш насичений смак бульйону, а локшина стає більш ніжною. Розповім вам, як приготувати бешбармак в мультиварці. А ви готуйте і порівнюйте. Рецепт приготування бешбармака в мультиварці досить простий.

1. Для цієї страви можна взяти будь-яке м'ясо - яловичину, баранину, курку або іншу птицю. Зміниться лише час варіння. Моєму м'ясо і розрізаємо на шматки. Закладаємо в чашу мультиварки і заливаємо водою врівень з м'ясом. Включаємо програму"варіння на пару" з 1-2 хвилини. За цей час вода закипить і ми сольем перший бульйон.

2. Зливаємо воду, промиваємо м'ясо . Закладаємо назад в чашу мультиварки. Заливаємо м'ясо водою так, щоб рівень води був вище м'яса приблизно на 1.5 - 2 см. Але не вище верхнього рівня чаші мультиварки! Включаємо режим"гасіння" . Час встановлюємо в залежності від сорту м'яса. Яловичину - з 3 годину, відповідно свинину і птицю - з 2.

3. Поки готується м'ясо, приступаємо до виготовлення локшини. У просіяне борошно вбиваємо яйця, додаємо пару пучок солі і 1-2 ложки рослинної олії. Вливаємо воду і замішуємо досить круте тісто. Загортаємо тісто в плівку і відправляємо в холодильник хвилин на 20.

4. Дістаємо тісто з холодильника, ділимо на кілька частин. Кожну частину тонко розгортаємо в пласт. Потім нарізаємо пласт ромбиками або квадратиками зі сторонами приблизно 5 з 5 см. Ми залишаємо на столі підсушуватися.

5. Очищаємо картоплю. Ріжемо на 4 частини. Картопля додаємо до м'яса приблизно за 50 хвилин до закінчення часу гасіння м'яса. Разом з картоплею відправляємо в чашу сіль і перець.

6. Чистимо цибулю і шаткуємо на півкільця. Складаємо цибулю в ємність і заливаємо верхньої жирної частиною нашого бульйону. Накриваємо цибулю кришкою і відставляємо в сторону.

7. Готове м'ясо і картоплю виймаємо з бульйону. Включаємо мультиварку на програму" варка на пару" і невеликими частинами варимо нарізане тісто. Вариться воно швидко. Готове тісто викладаємо на блюдо.

8. Поверх тесту на блюдо викладаємо м'ясо і поливаємо цибулею з бульйоном. Можна посипати дрібно нарубаної зеленню. Бульйон подаємо в окремому посуді.

Смачного!

  • М'ясо - 1, 5 кілограма (будь-який)
  • Картопля - 5-6 штук
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
  • Борошно - 300 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Сіль - 2/3 Ст. Ложки (за смаком)
  • Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок (для тіста)
  • Вода - 1 Склянка (для тіста)
У наше століття просунутих технологій і за допомогою різноманітної кухонної техніки можна приготувати абсолютно будь-яку страву. Деякі страви навіть набувають абсолютно нові смаки, я думаю до таких страв можна віднести і бешбармак. Як на мене, рівно п’ять пальців, приготований в мультиварці, має більш насичений смак бульйону, а локшина стає більш ніжною. Розповім вам, як приготувати бешбармак в мультиварці. А ви готуйте і порівнюйте. Рецепт приготування бешбармака в мультиварці досить простий.

1. Для цієї страви можна взяти будь-яке м'ясо - яловичину, баранину, курку або іншу птицю. Зміниться лише час варіння. Моєму м'ясо і розрізаємо на шматки. Закладаємо в чашу мультиварки і заливаємо водою врівень з м'ясом. Включаємо програму"варіння на пару" з 1-2 хвилини. За цей час вода закипить і ми сольем перший бульйон.

2. Зливаємо воду, промиваємо м'ясо . Закладаємо назад в чашу мультиварки. Заливаємо м'ясо водою так, щоб рівень води був вище м'яса приблизно на 1.5 - 2 см. Але не вище верхнього рівня чаші мультиварки! Включаємо режим"гасіння" . Час встановлюємо в залежності від сорту м'яса. Яловичину - з 3 годину, відповідно свинину і птицю - з 2.

3. Поки готується м'ясо, приступаємо до виготовлення локшини. У просіяне борошно вбиваємо яйця, додаємо пару пучок солі і 1-2 ложки рослинної олії. Вливаємо воду і замішуємо досить круте тісто. Загортаємо тісто в плівку і відправляємо в холодильник хвилин на 20.

4. Дістаємо тісто з холодильника, ділимо на кілька частин. Кожну частину тонко розгортаємо в пласт. Потім нарізаємо пласт ромбиками або квадратиками зі сторонами приблизно 5 з 5 см. Ми залишаємо на столі підсушуватися.

5. Очищаємо картоплю. Ріжемо на 4 частини. Картопля додаємо до м'яса приблизно за 50 хвилин до закінчення часу гасіння м'яса. Разом з картоплею відправляємо в чашу сіль і перець.

6. Чистимо цибулю і шаткуємо на півкільця. Складаємо цибулю в ємність і заливаємо верхньої жирної частиною нашого бульйону. Накриваємо цибулю кришкою і відставляємо в сторону.

7. Готове м'ясо і картоплю виймаємо з бульйону. Включаємо мультиварку на програму" варка на пару" і невеликими частинами варимо нарізане тісто. Вариться воно швидко. Готове тісто викладаємо на блюдо.

8. Поверх тесту на блюдо викладаємо м'ясо і поливаємо цибулею з бульйоном. Можна посипати дрібно нарубаної зеленню. Бульйон подаємо в окремому посуді.

Смачного!

Схожі рецепти