Бешбармак у мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Традиційне старовинне блюдо. А приготоване в сучасній мультиварці, відрізняється більш насиченим ароматом і більш ніжним смаком.
У наше століття просунутих технологій і за допомогою різноманітної кухонної техніки можна приготувати абсолютно будь-яку страву. Деякі страви навіть набувають абсолютно нові смаки, я думаю до таких страв можна віднести і бешбармак. Як на мене, рівно п’ять пальців, приготований в мультиварці, має більш насичений смак бульйону, а локшина стає більш ніжною. Розповім вам, як приготувати бешбармак в мультиварці. А ви готуйте і порівнюйте. Рецепт приготування бешбармака в мультиварці досить простий.
1. Для цієї страви можна взяти будь-яке м'ясо - яловичину, баранину, курку або іншу птицю. Зміниться лише час варіння. Моєму м'ясо і розрізаємо на шматки. Закладаємо в чашу мультиварки і заливаємо водою врівень з м'ясом. Включаємо програму "варіння на пару" з 1-2 хвилини. За цей час вода закипить і ми сольем перший бульйон.
2. Зливаємо воду, промиваємо м'ясо . Закладаємо назад в чашу мультиварки. Заливаємо м'ясо водою так, щоб рівень води був вище м'яса приблизно на 1.5 - 2 см. Але не вище верхнього рівня чаші мультиварки! Включаємо режим "гасіння" . Час встановлюємо в залежності від сорту м'яса. Яловичину - з 3 годину, відповідно свинину і птицю - з 2.
3. Поки готується м'ясо, приступаємо до виготовлення локшини. У просіяне борошно вбиваємо яйця, додаємо пару пучок солі і 1-2 ложки рослинної олії. Вливаємо воду і замішуємо досить круте тісто. Загортаємо тісто в плівку і відправляємо в холодильник хвилин на 20.
4. Дістаємо тісто з холодильника, ділимо на кілька частин. Кожну частину тонко розгортаємо в пласт. Потім нарізаємо пласт ромбиками або квадратиками зі сторонами приблизно 5 з 5 см. Ми залишаємо на столі підсушуватися.
5. Очищаємо картоплю. Ріжемо на 4 частини. Картопля додаємо до м'яса приблизно за 50 хвилин до закінчення часу гасіння м'яса. Разом з картоплею відправляємо в чашу сіль і перець.
6. Чистимо цибулю і шаткуємо на півкільця. Складаємо цибулю в ємність і заливаємо верхньої жирної частиною нашого бульйону. Накриваємо цибулю кришкою і відставляємо в сторону.
7. Готове м'ясо і картоплю виймаємо з бульйону. Включаємо мультиварку на програму" варка на пару" і невеликими частинами варимо нарізане тісто. Вариться воно швидко. Готове тісто викладаємо на блюдо.
8. Поверх тесту на блюдо викладаємо м'ясо і поливаємо цибулею з бульйоном. Можна посипати дрібно нарубаної зеленню. Бульйон подаємо в окремому посуді.
Смачного!
- М'ясо - 1, 5 кілограма (будь-який)
- Картопля - 5-6 штук
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Борошно - 300 грам
- Яйця - 2 штуки
- Сіль - 2/3 Ст. Ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок (для тіста)
- Вода - 1 Склянка (для тіста)
1. Для цієї страви можна взяти будь-яке м'ясо - яловичину, баранину, курку або іншу птицю. Зміниться лише час варіння. Моєму м'ясо і розрізаємо на шматки. Закладаємо в чашу мультиварки і заливаємо водою врівень з м'ясом. Включаємо програму "варіння на пару" з 1-2 хвилини. За цей час вода закипить і ми сольем перший бульйон.
2. Зливаємо воду, промиваємо м'ясо . Закладаємо назад в чашу мультиварки. Заливаємо м'ясо водою так, щоб рівень води був вище м'яса приблизно на 1.5 - 2 см. Але не вище верхнього рівня чаші мультиварки! Включаємо режим "гасіння" . Час встановлюємо в залежності від сорту м'яса. Яловичину - з 3 годину, відповідно свинину і птицю - з 2.
3. Поки готується м'ясо, приступаємо до виготовлення локшини. У просіяне борошно вбиваємо яйця, додаємо пару пучок солі і 1-2 ложки рослинної олії. Вливаємо воду і замішуємо досить круте тісто. Загортаємо тісто в плівку і відправляємо в холодильник хвилин на 20.
4. Дістаємо тісто з холодильника, ділимо на кілька частин. Кожну частину тонко розгортаємо в пласт. Потім нарізаємо пласт ромбиками або квадратиками зі сторонами приблизно 5 з 5 см. Ми залишаємо на столі підсушуватися.
5. Очищаємо картоплю. Ріжемо на 4 частини. Картопля додаємо до м'яса приблизно за 50 хвилин до закінчення часу гасіння м'яса. Разом з картоплею відправляємо в чашу сіль і перець.
6. Чистимо цибулю і шаткуємо на півкільця. Складаємо цибулю в ємність і заливаємо верхньої жирної частиною нашого бульйону. Накриваємо цибулю кришкою і відставляємо в сторону.
7. Готове м'ясо і картоплю виймаємо з бульйону. Включаємо мультиварку на програму" варка на пару" і невеликими частинами варимо нарізане тісто. Вариться воно швидко. Готове тісто викладаємо на блюдо.
8. Поверх тесту на блюдо викладаємо м'ясо і поливаємо цибулею з бульйоном. Можна посипати дрібно нарубаної зеленню. Бульйон подаємо в окремому посуді.
Смачного!