Бажання в мікрохвильовці
(покроковий рецепт з фото)
Апетитне і соковите запечене м'ясо можна зробити не тільки в духовці. Пропоную на замітку рецепт приготування буженини в мікрохвильовці - ідеальний варіант для сніданку або основного блюда.
Цей досить простий рецепт буженини в мікрохвильовці при бажанні можна доповнити овочами за смаком, а також різноманітними спеціями. Аджику можна замінити томатним соусом, а замість свинини взяти інше улюблене м'ясо.
- Свинина - 1-1.5 кілограма
- Морква - 1 штука
- Часник - 5-6 зубчиків
- Гірчичний - 100 грам
- Сушений перець - 2-3 Ст. Ложок
- Аджика - 1-3 Ст. Ложок (за смаком)
- Цукор - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка

1. Насамперед необхідно очистити часник і нарізати його тонкими часточками. Морква вимити, очистити і нарізати брусочками.

2. Гірчицю з'єднати з аджикою і ретельно перемішати. В рецепт приготування буженини в мікрохвильовці краще використовувати гірчицю в зернах, вона дасть особливу пікантність м'ясу.

3. Цілий шматочок свинини вимити, як слід висушити і проколоти ножем. У отримані отвори помістити шматочки моркви, чергуючи з часником. Натерти м'ясо сумішшю солі і цукру з усіх боків. Викласти свинину в скляну форму.

4. Що залишився часник розподілити по поверхні м'яса. На дно форми для додаткового аромату можна викласти лавровий лист.

5. Присипати сушеним перцем та іншими спеціями за смаком. При бажанні можна додати гілочки свіжої або сушеної зелені.

6. Приготований заздалегідь маринад з гірчиці і аджики розподілити по м'ясу, обмазавши їм з усіх боків. Щоб буженина в мікрохвильовці в домашніх умовах була більш ароматною і просоченої спеціями, її краще залишити в такому вигляді на пару годин, а ідеальний варіант - на ніч.

7. Коли м'ясо просочилося маринадом форму накрити кришкою (обов'язково! ) і відправити в мікрохвильовку. Для початку при максимальній потужності запікати 20 хвилин. Потім акуратно перевернути м'ясо і знову запікати 20 хвилин. За потреби, якщо м'ясо пісне, додати в форму трохи води. Цього часу може бути цілком достатньо, проте в залежності від розміру шматочка, час може бути збільшено. Готовність буженини можна перевірити, надрізавши трохи. Після запікання залишити м'ясо під кришкою ще на 15-20 хвилин, а потім акуратно розрізати і подавати до столу.