Байрам-плов
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами, як приготувати байрам-плов. Блюдо прекрасно підійде як до святкового столу, так і на кожен день. Приготуйте неймовірно смачний плов.
Плов готують по-різному - з м'ясом, рибою, морепродуктами, овочами і грибами (вегетаріанський плов), фруктами і ягодами (солодкий плов). Мал ж майже завжди залишається незмінним інгредієнтом. Представляю вам справжній байрам-плов з бараниною.
- Баранина - 1 кілограм
- Мал - 1 кілограм
- Сало - 100 грам
- Морква - 4 штуки
- Цибуля - 3 штуки
- Часник - 5 Dolek
- Рослинна олія - 150 грам
- Перець пекучий - 1-2 штук
- Зіра - 2 чайних ложки
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти. М'ясо наріжте кубиками, цибуля - півкільцями, морква - соломкою.
У розігрітому казані спочатку витопите сало.
Сало дістаньте, обсмажити цибулю до золотистого кольору. Додайте м'ясо, обсмажуйте його 7-8 хвилин.
Додайте в казан нарізану соломкою моркву, тут же ретельно перемішайте її з іншими компонентами. Обсмажуйте, поки морква не обмякнет.
Всипте рис, додайте воду.
Спочатку розрівняйте рис, після чого зберіть його гіркою і залиште, поки не википить вода.
Дійшов до готовності плов викладайте на велике блюдо гіркою.