Рецепт Байрам-плов фото

Байрам-плов
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня , Турецька кухня
М'ясо , Крупи , Баранина , Мал , Басматі
Пісні страви
На обід , На святковий стіл
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 50 хв.

Хочу поділитися з вами, як приготувати байрам-плов. Блюдо прекрасно підійде як до святкового столу, так і на кожен день. Приготуйте неймовірно смачний плов.

Опис приготування:

Плов готують по-різному - з м'ясом, рибою, морепродуктами, овочами і грибами (вегетаріанський плов), фруктами і ягодами (солодкий плов). Мал ж майже завжди залишається незмінним інгредієнтом. Представляю вам справжній байрам-плов з бараниною.

  • Баранина - 1 кілограм
  • Мал - 1 кілограм
  • Сало - 100 грам
  • Морква - 4 штуки
  • Цибуля - 3 штуки
  • Часник - 5 Dolek
  • Рослинна олія - 150 грам
  • Перець пекучий - 1-2 штук
  • Зіра - 2 чайних ложки
  • Сіль - За смаком
байрам-плов - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти. М'ясо наріжте кубиками, цибуля - півкільцями, морква - соломкою.
байрам-плов - фото крок 2
У розігрітому казані спочатку витопите сало.
байрам-плов - фото крок 3
Сало дістаньте, обсмажити цибулю до золотистого кольору. Додайте м'ясо, обсмажуйте його 7-8 хвилин.
байрам-плов - фото крок 4
Додайте в казан нарізану соломкою моркву, тут же ретельно перемішайте її з іншими компонентами. Обсмажуйте, поки морква не обмякнет.
байрам-плов - фото крок 5
Всипте рис, додайте воду.
байрам-плов - фото крок 6
Спочатку розрівняйте рис, після чого зберіть його гіркою і залиште, поки не википить вода.
байрам-плов - фото крок 7
Дійшов до готовності плов викладайте на велике блюдо гіркою.

Схожі рецепти