Баранина з баклажанами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо погода за вікном вас не радує, то саме час піднімати собі настрій і створювати затишок в домі, приготувавши на вечерю що-небудь смачненьке, наприклад, ароматну і соковиту баранину з баклажанами.
Коли на вулиці вогка погода, і накрапає дощик, якось особливо хочеться домашнього затишку, тому в такий час я намагаюся приготувати для своїх домашніх ароматний і смачний вечерю. І цей простий рецепт баранини з баклажанами для мене найулюбленіший, особливе в холодний осінній час, адже з ним вечерю завжди проходить в теплій сімейній атмосфері. Ніжне м'ясце ідеально поєднується з баклажанами, вам залишається тільки приготувати смачний гарнір, наприклад, запекти картопля, і вийде чудове блюдо. З цим рецептом приготування баранини з баклажанами навіть в саму негоду ви створите тепло і затишок у вашому будинку.
- Баранина - 800 грам
- Баклажан - 2-3 штук
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Петрушка - 40 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Для початку промиваємо м'ясо під проточною водою і висушуємо його за допомогою паперових рушників. Зрізаємо з баранини жир, а м'ясо нарізаємо на невеликі шматочки.
Жир також розрізаємо на шматочки.
Чистимо цибулю і часник, подрібнюємо цибулю і два зубчики часнику.
Далі ми нарізаємо баклажани кружечками (я шкірку не зрізати), посипаємо їх сіллю і залишаємо так на пару хвилин.
Нарізаємо дрібно петрушку.
Що залишився зубчик часнику трьом на середній тертці.
Тепер ставимо на вогонь казан або товстостінну сковороду і викладаємо в неї баранячий жир, обсмажуємо його до утворення шкварок.
У витоплений розпечений жир викладаємо нарізану цибулю і часник, додаємо цукор і мелений перець за смаком, обсмажуємо все протягом однієї хвилини.
Потім відправляємо на сковороду шматочки баранини, солимо їх і тушкуємо під кришкою на повільному вогні 20-25, періодично помішуючи. Якщо м'ясо у вас стареньке, то влийте на сковороду трохи водички і тушкуйте його довше.
Коли м'ясо стане м'яким, додаємо до нього кружечки баклажанів, смажимо все ще 8-10 хвилин.
В кінці викладаємо на сковорідку подрібнену зелень і зубчик часнику, перемішуємо все, при необхідності додаємо ще сіль і перець. Готуємо хвилинки 2-3 і знімаємо сковороду з вогню, подаємо баранину з баклажанами до столу. Приємного всім апетиту!