Баклажани з горіхами і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами дуже популярна закуска з баклажанів, яка ніколи не затримується на столі. Чомусь їх завжди мало, скільки б ви їх не приготували. Відмінне блюдо для святкового столу!
Баклажани з горіхами і сиром - це класика! Вдале і вельми смачне поєднання, яке за смаком буквально всім і кожному. Така закуска моментально зникає зі столу в будь-який час року. А рецепт приготування баклажанів з горіхами і сиром дуже простий. Виставляю на ваш суд свій варіант, користуйтеся на здоров'я.
- Баклажан - 2-3 штук
- Сир - 150-200 грам
- Грецькі горіхи - 1 Склянка
- Часник - 2-3 зубчиків
- Зелень кропу, петрушки - 30 грам
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
- Сметана або майонез - 100 грам
Баклажани миємо й тонким гострим ножем нарізаємо на тонкі пластинки. Складаємо нарізані баклажани в глибоку миску, додаємо чайну ложку солі, dolivaem vodu, щоб вона покрила баклажани. Вимочуємо хвилин 20-25.
Поки баклажани вимочуються, зробимо начинку. Подрібнимо волоські горіхи. Можна зробити це в блендері або в м'ясорубці. А можна і качалку використовувати.
Сир натираємо на дрібній тертці і додаємо до горіхів.
Часник чистимо і пропускаємо через чеснокодавку, додаємо до горіхів з сиром. Туди ж додаємо мелений перець і нарізану зелень, сметану. Все добре перемішуємо.
Зливаємо воду з баклажанів, підсушують їх паперовим рушником і обсмажуємо на добре розігрітій олії в сковороді.
Обсмажуємо до красивого рум'яного кольору з обох сторін. Викладаємо на паперовий рушник, щоб воно ввібрало зайве масло.
Викладаємо начинку на край обсмаженого скибочки баклажана, загортаємо рулетиком. Можна скріпити рулетик зубочисткою або шпажкою.