Рецепт «Аппетітка» фото

«Аппетітка»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі, Помідор, Гострий перець
Страви без випічки
На полуденок, На святковий стіл
Заготовки, Аджика

"аппетітка" - це різновид соусу з помідорів і перцю, приготованих на зиму. Назва заготовки підказує, що його необхідно подавати перед основними стравами, щоб "розпалити" апетит.

"аппетітка" НЕ трудомістка заготівля, готується швидко. Зазначу один момент. З огляду на, що яблука мають різний соковитістю, буває не вистачає рідини, тому, якщо під час першої варіння овочі стали прилипати до дна каструлі, не хвилюйтесь. Додайте буквально 3 ст.Л. Води і доведіть до закінчення часу варіння, помішуючи. Вибираючи помідори, віддавайте перевагу соковитим плодам.

  • Помідори - 1 кілограм
  • Яблука - 200 грам
  • Морква - 200 грам
  • Гострий перець - 1 штука
  • Часник - 50 грам
  • Масло рослинне - 80 мілілітрів
  • Оцет 9% - 40 мілілітрів
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 80 грам
Покладіть помідори в глибоку чашу і залийте окропом. Залиште остигати.
З помідорів зніміть шкірку.
Розкладіть заготовку по чистим стерилізованим банкам, герметично закрийте, переверніть на бік або на кришку, укутайте і залиште остигати в такому вигляді.

Схожі рецепти