«Аппетітка»
(покроковий рецепт з фото)
"аппетітка" - це різновид соусу з помідорів і перцю, приготованих на зиму. Назва заготовки підказує, що його необхідно подавати перед основними стравами, щоб "розпалити" апетит.
"аппетітка" НЕ трудомістка заготівля, готується швидко. Зазначу один момент. З огляду на, що яблука мають різний соковитістю, буває не вистачає рідини, тому, якщо під час першої варіння овочі стали прилипати до дна каструлі, не хвилюйтесь. Додайте буквально 3 ст.Л. Води і доведіть до закінчення часу варіння, помішуючи. Вибираючи помідори, віддавайте перевагу соковитим плодам.
- Помідори - 1 кілограм
- Яблука - 200 грам
- Морква - 200 грам
- Гострий перець - 1 штука
- Часник - 50 грам
- Масло рослинне - 80 мілілітрів
- Оцет 9% - 40 мілілітрів
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 80 грам
Покладіть помідори в глибоку чашу і залийте окропом. Залиште остигати.
З помідорів зніміть шкірку.
Розкладіть заготовку по чистим стерилізованим банкам, герметично закрийте, переверніть на бік або на кришку, укутайте і залиште остигати в такому вигляді.