Зрази з шинкою
(покроковий рецепт з фото)
Дуже прості в приготуванні зрази з шинкою виручать вас в будній день, коли мало часу для готування. Смачні та ситні. Спробуйте.
Зрази з шинкою я вперше спробувала в студентській їдальні. Мені дуже сподобались. І незабаром я призвичаїлася куховарити зрази з шинкою в домашніх умовах. Смачно і швидко. Обсмажуються вони протягом 4-5 хвилин, навіть швидше. Немає необхідності прожарювати і томити зрази під кришкою, наша начинка вже готова! Смачного.
- Шинка - 200 грам
- Яйце - 1 штука
- Картопля - 5 штук
- Твердий сир - 100 грам
- Панірувальні сухарі - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для смаження.)
- Вершкове масло - 20 грам

Відваріть картоплю в підсоленій воді.

Чистий і розімніть товкачем. Додайте яйце. Додати сіль, поперчіть і перемішайте.

На великій тертці натріть сир. Шинку дрібно наріжте. Перемішайте сир і шинку. Начинка готова.

Зачерпніть трохи тесту, розімніть в коржик. В середину коржика покладіть одну-дві чайну ложечку начинки. Зверху покрийте інший коржем з картопляного тіста. Залепите зразу. Обваляйте в панірувальних сухарях.

Обсмажуйте зрази з шинкою по обидва боки до хрусткої скоринки. Подавайте з соусом або сметаною.