Зелений гаспачо
(покроковий рецепт з фото)
Всім відомо, що гаспачо - це помідорний суп, має червоний колір. Однак гаспачо буває не тільки червоним, але і зеленим Розповідаю, як приготувати зелений гаспачо.
В одному з іспанських ресторанів заради різноманітності я одного разу заязикала блюдо під назвою "зелений гаспачо" . Було дуже цікаво, що це таке - адже я звикла до звичайного томатного гаспачо червоного кольору. Те, що мені принесли в тарілці, дійсно мало темно-зелений колір, а також просто фантастичний смак. Кухар під загрозою розстрілу був змушений видати мені всі секрети приготування І ось тепер я з задоволенням ділюся ними з вами.
- Перець солодкий зелений - 5 штук
- Оливкова олія - 70 мілілітрів
- Огірки - 400 грам
- Хліб пшеничний - 100 грам
- Часник - 3 зубчики
- Сіль морська - 1 Чайна ложка
- Цибуля зелена - 15 грам
- Петрушка - 15 грам
- Оцет столовий - 20 мілілітрів
- Сухарики житні - 100 грам
Перці моєму, очищаємо від насіння і мембран, розрізаємо навпіл. Викладаємо на деко шкіркою вгору, як на фото. Злегка скроплюємо оливковою олією і відправляємо в духовку.
Запікаємо перці приблизно 15 хвилин при 200 градусах до такого стану, як на фото. Шкірочка повинна злегка роздутися.
Нехай перці охолонуть хоча б до кімнатної температури. Потім з них потрібно буде зняти шкірку.
Складаємо огірки в чашу блендера і подрібнюємо до однорідності.
З огірків повинно вийти пюре приблизно такого вигляду.
Потім додаємо в огіркове пюре хлібний м'якуш, перці, часник, Зелена цибуля, петрушку, оливкова олія і сіль. Подрібнюємо ще раз, знову до однорідності.
Вийде ось таке пюре. Додаємо трішки оцту і пробуємо на смак. Регулюємо гостроту, солоність і консистенцію за допомогою лимонного соку, солі і холодної води. Подавати з житніми сухариками.