Рецепт Зелений гаспачо фото

Зелений гаспачо
(покроковий рецепт з фото)

Іспанська кухня
Овочі , Огірок , Болгарський перець
Для діабетиків
На обід
Супи , Холодні супи , Гаспачо
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 50 хв.

Всім відомо, що гаспачо - це помідорний суп, має червоний колір. Однак гаспачо буває не тільки червоним, але і зеленим Розповідаю, як приготувати зелений гаспачо.

Опис приготування:

В одному з іспанських ресторанів заради різноманітності я одного разу заязикала блюдо під назвою"зелений гаспачо" . Було дуже цікаво, що це таке - адже я звикла до звичайного томатного гаспачо червоного кольору. Те, що мені принесли в тарілці, дійсно мало темно-зелений колір, а також просто фантастичний смак. Кухар під загрозою розстрілу був змушений видати мені всі секрети приготування І ось тепер я з задоволенням ділюся ними з вами.

  • Перець солодкий зелений - 5 штук
  • Оливкова олія - 70 мілілітрів
  • Огірки - 400 грам
  • Хліб пшеничний - 100 грам
  • Часник - 3 зубчики
  • Сіль морська - 1 Чайна ложка
  • Цибуля зелена - 15 грам
  • Петрушка - 15 грам
  • Оцет столовий - 20 мілілітрів
  • Сухарики житні - 100 грам
зелений гаспачо - фото крок 1
Перці моєму, очищаємо від насіння і мембран, розрізаємо навпіл. Викладаємо на деко шкіркою вгору, як на фото. Злегка скроплюємо оливковою олією і відправляємо в духовку.
зелений гаспачо - фото крок 2
Запікаємо перці приблизно 15 хвилин при 200 градусах до такого стану, як на фото. Шкірочка повинна злегка роздутися.
зелений гаспачо - фото крок 3
Нехай перці охолонуть хоча б до кімнатної температури. Потім з них потрібно буде зняти шкірку.
зелений гаспачо - фото крок 4
Складаємо огірки в чашу блендера і подрібнюємо до однорідності.
зелений гаспачо - фото крок 5
З огірків повинно вийти пюре приблизно такого вигляду.
зелений гаспачо - фото крок 6
Потім додаємо в огіркове пюре хлібний м'якуш, перці, часник, Зелена цибуля, петрушку, оливкова олія і сіль. Подрібнюємо ще раз, знову до однорідності.
зелений гаспачо - фото крок 7
Вийде ось таке пюре. Додаємо трішки оцту і пробуємо на смак. Регулюємо гостроту, солоність і консистенцію за допомогою лимонного соку, солі і холодної води. Подавати з житніми сухариками.

Схожі рецепти