Рецепт Заварне тісто для пирогів фото

Заварне тісто для пирогів
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Заварне тісто
Пісні страви
Для дітей , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 1
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Це універсальний рецепт для пирогів з заварного тіста. На такому тесті ви можете готувати випічку як в духовці, так і на сковороді. Тісто виходить дуже ніжним, з ним легко працювати.

Опис приготування:

Не забудьте про те, що тісто підніметься майже в 2 рази, це має значення при виборі посуду для готування тесту. Як тільки ви побачите, що тісто"підійшло" , можна починати підготовку пирогів.

  • Борошно - 3 Ст. Ложки (для заварювання )
  • Борошно - 5.5 склянки
  • Вода - 1 Склянка (окріп)
  • Вода - 2 склянки (тепла)
  • Натуральні сухі дріжджі - 3 чайних ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 6 Ст. Ложок
заварне тісто для пирогів - фото крок 1
У велику миску висипте 3 столові ложки борошна, залийте їх склянкою окропу. Перемішайте до стану однорідності і залиште трохи остигати.
заварне тісто для пирогів - фото крок 2
В окрему глибокий посуд насипте дріжджі, сіль, цукор, залийте їх двома склянками теплої води. Ретельно розмішайте суміш.
заварне тісто для пирогів - фото крок 3
Додайте отриману (з дріжджами) суміш в миску до заварному тесту (борошно з водою). Додайте 2 склянки борошна, ретельно перемішайте віночком.
заварне тісто для пирогів - фото крок 4
Додайте ще дві склянки борошна. Перемішувати віночком буде складно, тому використовуйте столову ложку.
заварне тісто для пирогів - фото крок 5
Додайте залишилися півтори склянки борошна, замісіть тісто руками. Тісто буде дуже липким, намагайтеся все перемішати рівномірно.
заварне тісто для пирогів - фото крок 6
Далі тісто потрібно накрити кришкою (також підійде звичайна харчова плівка). Воно має постояти в теплому місці приблизно 1 час, щоб"підійти" .

Схожі рецепти