Заварне тісто для пирогів
(покроковий рецепт з фото)
Це універсальний рецепт для пирогів з заварного тіста. На такому тесті ви можете готувати випічку як в духовці, так і на сковороді. Тісто виходить дуже ніжним, з ним легко працювати.
Не забудьте про те, що тісто підніметься майже в 2 рази, це має значення при виборі посуду для готування тесту. Як тільки ви побачите, що тісто "підійшло", можна починати підготовку пирогів.
- Борошно - 3 Ст. Ложки (для заварювання )
- Борошно - 5.5 склянки
- Вода - 1 Склянка (окріп)
- Вода - 2 склянки (тепла)
- Натуральні сухі дріжджі - 3 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 6 Ст. Ложок
У велику миску висипте 3 столові ложки борошна, залийте їх склянкою окропу. Перемішайте до стану однорідності і залиште трохи остигати.
В окрему глибокий посуд насипте дріжджі, сіль, цукор, залийте їх двома склянками теплої води. Ретельно розмішайте суміш.
Додайте отриману (з дріжджами) суміш в миску до заварному тесту (борошно з водою). Додайте 2 склянки борошна, ретельно перемішайте віночком.
Додайте ще дві склянки борошна. Перемішувати віночком буде складно, тому використовуйте столову ложку.
Додайте залишилися півтори склянки борошна, замісіть тісто руками. Тісто буде дуже липким, намагайтеся все перемішати рівномірно.
Далі тісто потрібно накрити кришкою (також підійде звичайна харчова плівка). Воно має постояти в теплому місці приблизно 1 час, щоб "підійти" .