Заварне тісто для чебуреків
(покроковий рецепт з фото)
На ринку з чебуречній долинали такі запахи, що захотілося негайно з'їсти чебурек. Але не раджу купувати його на вулиці, краще приготуйте своїми руками: так смачніше і безпечніше.
Для тіста змішайте борошно і сіль з киплячою водою, замісіть його і приберіть на деякий час в холодильник. Для начинки змішайте фарш з цибулею, яйцем і спеціями. Тісто тонко розкачати у вигляді коржів. На одну половину коржі викладіть начинку, потім накрийте другою і защипніть краю. Утворені чебуреки обсмажте у великій кількості рослинного масла до золотистої скоринки. На стіл подавайте в теплому вигляді. Смачного!
- М'ясний фарш - 600 грам
- Вода - 300 мілілітрів
- Борошно - 4 склянки
- Цибуля - 2 штуки
- Яйце - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
Змішайте борошно з тільки що закипілої водою, потім додайте дрібку солі і замісити тісто. Загорніть його в плівку і приберіть в холодильник.
Подрібніть м'ясо за допомогою м'ясорубки (або візьміть готовий фарш). Лук поріжте, половину додайте в фарш в сирому вигляді, а половину перед цим злегка обсмажте. Також додайте яйце і трохи води, сіль і перець за смаком, ретельно перемішайте.
Тісто розкачати в тонкі коржі, на половину коржі викладіть фарш.
Накрийте фарш другою половиною коржа, кінець кліпу. Утворені чебуреки обсмажте у великій кількості рослинного масла до золотистої скоринки. На стіл подайте в теплому вигляді.